Thomas Lie Larsen og Dimitri (foto)" />

24 kommentarer

 • jan sigurd fjerstad

  Ja hva i svarte er det med narkotikapolitikken i Norge det har ikke forandret seg en dritt utenom elendige substitutt som ikke er i nærheten av opiater met og sub. Hva og hvem styrer hær er det en politisk sak ? neppe det er vel kroner men at pharmaciaHeibergh og politikken går hånd i hånd innen a,p osv er ikke ukjent , men som vanlig er det pengene medisinen er dær og da gjelder det først å bruke noe gift fra ww 2 meth og så finne ut/ opp noe tull å tjene penger på og så gjøre det dyrest mulig og til syvende og sist DJEVELEN ER MIDT I SYNET PENGER??? HVA HJELPER DET NÅR MAN BLIR STRAFFET SOM ET UDYR NÅR DU KOM FOR SENT TIL URINPRØVE PÅ 2000 DET SISTE MED KR GJELDER SELVMEDISINERING OG DET KOSTER NÅR U ER I EN LATTERLIG KARANTENE FOR HVA Å . J,F

 • Siw von zernichow

  Er det noen som vet om en lege i Oslo med verdighet for pasientene sine og ikke en som bare kjefter og ser i dataen sin!jeg offret førerkortet mitt for og få et verdig liv med fentanyl fikk jeg det i 6 år har jeg brukt de og har det godt,men sist var beskjeden om at jeg jo ikke kunne bruke de lengere !det kunne være farlig ,nå føler jeg at den eneste måten er og starte der jeg var med illegal handling jeg er så lei meg tom en lege er nesten værre enn en politi like mye makt på en værre måte.hva gjør jeg ,hjelp meg ig fårstå greia her og hjelp meg med en lege som vet hva verdighet erjeg vet ikke hvor lenge jeg klarer dette jeg !rettferdighet

 • Bjørn Thalberg

  Hei,,hei, jeg hørte deg akkurat på radio, den mannen må jeg få l0v til å snakke med

 • Lena. Meier

  Hei. Jeg har et spørsmål til deg Erik eika. Jeg har Vært narkoman siden jeg var 18år.født i 1971,og jeg har vert i lar og jeg har ikke hatt noe utbytte av det. Jeg følte meg dårlig og dårlig behandlet av legen og lar drammen. Jeg er mye i Oslo og har ikke fått noe hjelp av legen min videre.men fungerte bra på dolkontin som jeg fikk fra en alder av 26 det og beroligende.nå føler jeg at det ikke er noe hjelp å få og legen min sier at det er ikke aktuelt for han skal slutte i 2020.og jeg har en datter og barne barn som jeg skulle ønske jeg kunne ha mer og Gjøre med.kan du hjelpe meg tror du. Jeg klarer snart ikke mere og jeg har gått hpc kuren og nå som jeg ikke har fått noe hjelp av legen min som vet at jeg går på gaten og må kjøpe det jeg har råd til ellers så klarer jeg ikke lenger dette. Men er det mulig for å få komme og snakket med deg.hilsen lena meier håper og høre fra deg. Tirsdag 17 juni. Kl 1305

  • Lena meier

   Hei igjen. Sverre eika. Jeg har mistet trua på at jeg får noe hjelp da jeg sliter går på gata som jeg gjorde når jeg var 23.jeg lurte på om jeg kunne fått en snakk med deg om du har mulighet til å hjelpe meg. Jeg hadde en nesten overdose igjen. Ligget og tenkt skal jeg hoppe foran toge da jeg ikke ser noe lys i tunnelen. Jeg har ikke så mye penger på kortet mitt på tlf min og lurte på om du vil ta en prat med meg. På forhånd takk og håper og høre fra deg. Mvh lena.meier71@gmail.com

 • Dagivat Tofthagen

  Uten deg Sverre ville jeg vært død! Tusen takk for at du er der for oss! Du er uenværlig, å en utrolig bra mann. Dere som ikke kjenner han går glipp av et vakkert meneske mvh solo Tofthagen

 • Bobby

  Takk Gud for leger som Sverre. Har hatt ett opiatproblem siden 14 års alder og har bare hatt lar som “hjelp “. De vil tydeligvis ikke forstå dette med hvor farlig metadon er for kroppen. Langtidsskadene innbefatter ingen tenner farlig for livsviktige enzymer kroppen trenger og det dreper produksjonen av testosteron. Lar vet det må inn ett orntlig preparat som dolcontin( morfinsulfat) eller substitol som er det samme bare litt dyrere. Da får pasientene en Mye bedre livskvalitet og vis de kommer til ønsket om å bli medesinfrie så kan de trappe ut på 2 3 uker kontra metadon som du uansett må ha ett organisk opiat for å trappe ut giften. Men det store i dette er når brukerne får det de trenger så vil de stoppe med å tvinges til å gjøre kriminalitet mot uskyldige for å få den medesinen de trenger for å kunne fungere å komme seg på benene å kunne få seg ett orntlig liv. Så alle politikere der ute. Dette er en vinn vinn situasjon som er samfunsøkonomisk forsvarlig som dere vil tjene grovt på. Og for guds skyld. Fastlegene må få mere av sin bemyndighetsrett tilbake. Lar har alt for stor makt over substisjonsbehandlingen pr idag. Når de kan dele ut doser på 32 mg subutex og 250 mg metadon til de de skal behandle så forteller det meg att dere ikke er villig til å lære av resten av europa. Når dere endelig våkner og gir rett medesin vil dere se att brukerne vil bruke medesinen og ikke selge den på alle gategjørner for å kjøpe heroin istedet. Så politikere. Grav litt dypere i pengekassen til steder som 24 7 og bymisjonen blå kors og Frelsesarmeen og alle de små som virkelig er de store. De gjør ett kjempearbeid vær dag og når tiden kommer så er det de som får den
  største lønnen. Dere som er gudfryktige. Ham følger med nøye og tiden er inne for forandring innen substisjonsbehandlingen. Det er mennesker som Sverre og hans like som er svaret. Det trenger bare mere støtte og resurser for de løser problemet 100 ganger billigere og bedre. Og en liten ting. Gå inn og ta en liten titt på hva dere bruker i kr og øre til urinprøver som har nær null effekt. Hvis en bruker ønsker å ha en såkalt sprekk ( tilbakefall) så betyr de urinprøver null. Så mye penger pr år som likså godt kunne brukes til disse organisasjoner så samfunnet kan spare millioner av kroner og de rette folkene som vet hva de driver med får ta del av de pengene som har nær null effekt. Så kjære politikere. Lytt mere till Sverre eika og hans like. De vet hva de snakker om og og familier slektninger og uskyldige vil bli spart for så mye.
  Mv
  Bobby

 • Frode Melfald

  Vil begynne med å berømme Sverre Eika !!! For en kjempe jobb han gjør,men vi trenger en debatt på høyere hold ,for å få ett skille mellom all moralisme og dobbeltmoral maange leger har ,jeg har hatt mange leger opp gjennom åra men bare en promille av de har lyttet genuint på meg og ikke mistenkeligjort meg .Jeg har gått på subutex som en av de første i gruppa til Torbjørn Tvedten i skien ,men subutex og suboxone er mitt tilfelle ikke bra ,fikk ett stort illegalt misbruk av benzo ,og ruskarrieren min har egentlig ikke sluttet før jeg fikk metadon for 3 år siden ,men for meg er det viktig at det er mange i lar som har frynsete nerver ,til en så stor grad at det hemmer meg i det daglige ,og jobber nå for å få en ny lege som kanskje kan hjelpe meg og det er viktig for meg å si at jeg bruker benso nå kontra misbruker STOR FORSKJELL . Så vi trenger mere fokus pådette Stå på alle i samme situasjon det handler om livskvalitet og accept . Og Stå på Sverre Eika RESPEKT .

 • Erik Hjortland

  Er på nedtrapping av Subutex og er nede på 10mg. Og nå kicker abstinensene inn! Jeg har vært hos lege og bedt om Sobril for å stagge/dempe abstinensene men blir møtt med negative holdninger og total avvisning. Jeg har nok litt skyld i det selv. Men jeg er ikke der lenger at jeg vil ruse meg, men få hjelp av noe som jeg vet har effekt. Møter bare vegger overalt hvor jeg henvender meg for hjelp. Fortvila og håpløs! Legen jeg har er så ambivalent som det er overhodet mulig å være. Skrev ut 50x25mg Sobril rett før jul for superangsten min. Kjempefint og tusen takk! men når jeg nå FAKTISK har behov For bzd under nedtrapping. DA ER DET TOTALT NEI! Jeg ønsker å gjøre dette på den “lovlige ” måten. Er rusfri på 10ende året og sitter nå og leter opp gamle kjente… Det er bare så inni helvetet trist og fornedrelse. Jeg er redd lei meg og snart fullabstinent. HJELP!

  ERIK

  • Kristin Løken

   Syke regelrytteri…Jeg forstår så godt hvordan det kan gå så totalt galt og er klar over at det kun er tilfeldigheter som hindret meg i å havne der. Har flere døde barndomsvenner. Men hvorfor ikke hive seg på rehabtilbudet Veien UT? Det hadde jeg gjort om jeg var på kjøret.. Nesten alle kommer ut i grei stand jo.

  • Erik

   Da trapper du ned for fort kan jeg tro. a to mg om gangen hver fjerde uke da får du ikke abstinenser før du er nede i to mg og skal hoppe helt av. Snakker av min egen erfaring så det er sagt men vi er jo så veldig forskjellig.

 • M. L.

  Takk for en flott og sterk artikkel!

  Dette burde komme på trykk i Aftenposten eller andre ledende debattarenaer som kunne skapt mer blest om dette – jeg tror det ville skapt engasjement blant folk flest og samtidig lagt et større press på politikerne til å ta tak i dette.

  Eika – du har en flott og unik formidlingsevne, både folkelig og faglig overbevisende på en gang!

 • ESPEN CARLSEN

  Jeg har for Gud vet hvilken gang nå “”latt”” meg søkes inn i LAR/Telemark=Porsgrunn igjen. Det var etter en rekke heroinoverdoser at en overlege ved sykehuset Telemark nærmest ba om tillatelse til å gjøre dette for meg. I November 2015 forlot jeg LAR uten ett ord. Jeg har vært inn og ut av LAR siden 1998. De siste 3 årene har LAR nærmest drevet heksejakt på fastlegen min. Og alt dette pga 3 x 25 mg sobril tabletter ved siden av 16 mg subutex.

  Historikken viser at jeg fungerer både i jobb og sosialt når jeg får begge disse preparatene. Her skal nevnes at jeg har vært tung misbruker siden 1983. Jeg har 18 år bak meg i norske fengsler som direkte følge av jakt på rus,..les: heroin. Nå fyller jeg 50 år om 2 måneder og hva nå ? Jeg er pt under opptrapping på subutex på Borgestadklinikken og underlagt nedtrapping på de nevnte Sobril tabletter. Resultatet er gitt allerede men jeg måtte ha ett pusterom fra å drive å kjøpe subutex på gata til 200 kr pr stk. Allikevel vet jeg at i det øyeblikket jeg er ferdig her går jeg rett ned i “parken” å kjøper beroligende tabletter ,…fordi fastlegen heretter ikke “får lov” av LAR til å skrive disse ut lengre så lenge jeg er underlagt LAR. Når ble det besluttet at LAR skal diktere fastlegen din ? Uten disse beskjedne doseringene med Sobril klarer jeg knapt gå ombord på en buss,..langt mindre gå i en butikk å handle. Det føles da som jeg får panikkangst og ikke får puste. LAR skal tilrettelegge for forbedret livskvalitet men alt jeg gjør er å krangle å slåss med de om noen få tabletter . Jeg får tårer i øya bare av å skrive dette her og er ikke kommet ett skritt videre i min såkalte behandling. Dette er intet mindre enn diskriminerende og fornedrende. Jeg er i utgangspunkett en oppegående og talefør person men situasjonen er så fortvila at her kommer jeg til kort . Jeg kunne vært en ressurs men må fra og med om 2 uker bruke tida på å leite etter piller på gata for å klare fungere. Mvh Espen Carlsen

 • Mordekai

  Lurer på hvor raskt det går an å forandre systemet slik at alle kan få det de trenger uten å rettferdiggjøre seg selv. Jeg nekter å tro at det er lovlig å nekte en rusmisbruker den medisinen som trengs da dette er klassifisert som en sykdom på lik linje som kreft. Lurer veldig på hvem som står bak all denne motstanden da det som regel er en eller to personer som står bak.
  Jeg var der i dag, og jeg trodde ikke mine egne ører da jeg aldri har blitt behandlet med respekt når jeg har vært med lege tidligere. Håper at forandring kommer nå da vi også bare er mennesker som trenger å bli hørt, og tatt vare på uten all fordømmelsen og alle som skal “fikse” oss.
  Ja til avkriminalisering av alle rusmidler da det er bevist i andre land som har gjort det at det ikke blir noen “bølge” med nye rusmisbrukere. Forholdene blir faktisk bedre. Tro det eller ei, men sjekker man det ut selv istedenfor å sluke propagandaen ukritisk, og faktisk er villig til å være åpen så skjer det positive ting 😉

 • Espen Carlsen

  Jeg faller mellom alle stoler…. Bor på gata i Porsgrunn men fylkeslegen i dette fylket setter en stopper for det meste. Jeg var i lar Porsgrunn til 22 nov 2015. jeg brå slutta med subutex og har hatt ett helvete siden. 4 uker senere ber jeg om en kort men human nedtrapping. Fikk avslag. Måtte i så fall gå hele søknadsprosessen pånytt. Jeg ba ikke om inn i lar pånytt men om human nedtrapping. Hvor vanskelig skal det være ? Nå aner jeg ikke hvor jeg skal henvende meg men DETTE har ikke jeg helse til. Mvh Espen Carlsen. carlsen.espen@live.no

 • olav

  Dette er noe av det mest lærerike å fornuftige eg har hørt på lenge!!. Alt Eika forteller er spikeren på hodet!!! . Eg har kneppet ut endel benzo i mitt liv desverre. Forståelse er et ukjent fenomen i mitt liv. Har ruset meg siden eg var 17 år. Startet med alkohol ,før spenningen med hasj var for stor!!. Så gikk eg over til amfetamin minus (heroin)
  Da eg var 23 , klarte meg uten i perioder med institusjoner noen år, men falt tilbake meget fort, fordi livet gav ingen mening, da eg sliter med adhd. Benzo ble det preparat som tok knekken på siste rest av håpet på nøkternt liv, sitter på blå kors i dette øyeblikk, med angst krypende under huden!! Eg skal videre på utredning for adhd, men vet innerst inne at uten hjelp med bruk av benzo, står eg svakt i samfunnet. Er 45 år no, å går på lar, der benzo er bannlyst, å som nevnt, er r,en i lar et (ikke tema), synd, eg skriker om hjelp, men blir ikke svart!!. Vurdere å flytte til et mer liberalisme fylt land,( som Sveits), men tanken skremmer meg desverre…!! Så da blir det å prøve systemet for ynte gang, 10 år i fengsel, 7 år rehabilitering på ryggen. Mvh en sliten olav.

 • Gunn.anita Olsen

  Det skulle vært flere slike leger som han,fantastisk flott fyr som virkelig bryr seg om de narkomane og de som virkelig har problemer I hværdagen jeg er ikke selv narkoman men min mann er det og jeg ser hvor lite hjelp han får av legen, ikke noe forståelse for situasjonen han/vi er I, kjempe flott at denne legen er til

 • Stig

  Var litt rakt ute her ser at artikkelforfatteren har gjort det jeg etterspør. Bra og opplysende artikkel, stå på med det bra arbeidet

  • Lars

   Det står midt inni der ett sted:”En annen gruppe er benzodiazepiner (bzd), for folk flest kjent som beroligende midler. De skaper også avhengighet. Her går det i sobril, valium, rivotril og xanor.” Dopsjuk er man i 2-3 uker,pillesjuk…. å herregud,det varer i evigheter. Å når du TROR det begynner å gå over så plutselig ligger du nede for telling igjen med spasmer i armer og bein å det som værre er. Det er værre å kutte ut piller (bzd) enn heroin hvis man har gått på ett lass med hyppere,flunipam,valium,rivotril etc daglig
   Derfor er det mange som ryker når de skal inn i LAR fordi de får så dopsjuken holder seg unna men pillene blir det ikke tatt hensyn til

 • Bevi

  Har gått på metadon i ca 18 år .Få utdelt 7 flasker i uken og det er det.Det at jeg brukte amfetamin fra 13 til 30+var amf mitt fåretrukne dop men etter 2/3 uker våken blir du sliten og går over til heroin til du blir hekta på det og må ha amf for å få bort abstinensene.I ca 85 sluttet jeg med amfetamin for da var det bare “kjøkkendritt”so kun holt deg våken og da gikk jeg over til heroin og salg(Hasj har jeg røyka siden 13 år)Problemet mitt er ANGST/NOYA Kan ha det bra i måneder(2)og ha helvete like lenge,det er opp og ned.Før fikk jeg Sobril og litt Stesolid av legen min(LAR GODTOK DETTE)men etter han pensjonerte seg og jeg fikk ny lege(hvis du kan kalle han det??).I 14 mnd hadde jeg ringt å fått skrivd ut resept på piller ,resepten hentet jeg på kontoret dagen etter.SÅ ETTER 14 MND FANT APOTEKET UT AT METADONRESEPTEN MIN SOM GJALT FOR 1 ÅR VAR UTGÅTT,SÅ JEG GIKK FOR Å FÅ 1 NY(Den forige legen hadde ALLTID ORDNET DET OG ANNSVARSGRUPPE)Så a jeg ba om resept i resepsjonen ?”var det gret”men etter 5 minutter ringte degosen og var helt vill,truet med å kaste meg ut til lar ol.Jeg ble sjokka og ringte lar og spurte hvordan de kunne ha slike leger?(Den første fikk nesten 30000kr i året for å ha meg som klient,grunnen til 30K er at da kunne leger nekte å skrive ut metadon,nå er de lovpålagt det og får derfor ikke penger(Er forklaringen jeg fikk av sjefen for LAR da jeg klagde på legen????)Vel han skrev en resept på 3 mnd(for å dra mest kr. ut av meg)men da jeg bad om resept på pillene han hadde skrevet ut i 14 måneder fikk jeg beskjed om at det IKKE GIKK,JEG KUNNE FÅ OVERDOSE?Men jeg står her foran deg levende og du har skrevet ut dette i nesten 1,5 år??Etterlitt krangling kunne han skrive ut sobril men da måtte jeg hente metadon hver dag?Noe jeg sa NEI til, hadde hentet 1 gang i uka ihvertfall7 år i strekk så da ble det å kjøpe illegalt .At jeg ikke hadde rene prøver var det ingen som brydde seg om.Nå har jeg fått enda en ny lege men hun virker ok,selv om hun sa nei til å skrive ut sobril,men etter 2/3 timen når jeg hadde fått snakket litt om meg skrev hun ut en resept(desverre så hun bae på PC,n hvr det stod at jeg hadde fått 25stk 10mg. sobril(Noe jeg truet han griske vietnamlegen jeg fikk først,(ble lett litt voldelig når jeg følte at folk var frekk mot meg og gikk gjerne til fysisk anngrep el om jeg “viste” det var feil)Kasta legen inn i veggen .opnet buksa og dro den litt ned(alibi,han prøvde å beføle meg)rett etterpå kommer en sykepleier inn å lurer på om noe er galt og før jeg får sagt at legen prøvde seg sexuelt på meg sier han(legen) at alt er greit og skrev ut den lille simple resepten(haddejeg vist hvilken bil som var hans hadde jeg klippet over bremseledningen,så sint var jeg og det har ofte skjedd siden at jeg har grisebanka folk fordi jeg har følt meg “mobba”(Var litt aggresiv før men etter jeg begynte med metadon ble jeg enda verre(Letet opp muligheter til å slåss stå ved overgang ved vei latet som jeg ikke skulle noe så tråkke rett ut forran bilen i håpom han skulle treffe meg så jeg kunne ta han(sjokert over å bli nedkjørt i fotgjengerfelt og derfor banket opp sjoføren hadde frikjent/formidlende straff!SYKT?)Tok bussen i 2 mnd med balltre under jakka til å slå ned en kontrolør(dette var før de hadde lov å holde deg igjen,de hadde bare lov å kaste deg av) hadde tastet inn tlf til Politi så jeg kunne si jeg ble overfaldt/kiddnappet????I DAG SER JEG HVOR SYKT DETTE VAR!,men dette fortalte jeg “konsulenten jeg hadde på MARIO og legene jeg har hatt siden men PYT PYT virker det som nå er det gått 15 min og timen er over????Heldigvis virker hun nye bedre enn de 2 jeg hadde før henne,bortsett fra den første fastlegen jeg hadde(Synd at han pensjonerte seg)
  Deter ikke ne kult å leve når nesten alle du var VENNER MED når du vokste opp er døde.HAR VELDIG MANGE BEKJENTE men kun 2 to stykker jeg kan kalle venner.Vel dette ble mere en jeg hadde tenkt(mye er sikkert svada men dette er livet mitt i dag.hadde ikke min -Mor & Far levd hadde jeg anntagelig tatt livet av meg men etter all den fandenskap jeg har tilført dem de siste 40 år hadde dette hvert for kvalmt/ondt å gjøre mot dem…Hilsen Bjørnar

 • Tony m

  Det er mange som kunne lært mye av EIKA!Fantastisk lege!!Trenger flere leger som han!!Som faktisk bruker hjernen og kunnskapen sin på riktig måte!!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *