Kari Bu og Lars Aarønæs (foto)" />

3 kommentarer

 • Papatri SS

  Er på naltreksone selv.nå og er i Oslo. Sykt lyst på dop, men greit å vite det ikke funker. Men fristende å prøve seg allikavell.

  2 uka min. Kan være bra dette. Hatt 3 stabile år uten sidemisbruk før dette

 • Torbjørn Frimann Andersen

  Jeg begynte på Naltrecson studien den 22.06.20. Har kart å slutte å bruke heroin og morfin mange ganger. Det vanskelige er å klare å la være å begynne igjen. Har snakket med mange tidligere brukere som nå etter 12 mån. med injeksjoner, lever et liv uten heroin, rus-suget er borte fra begynnelsen og det gjelder suget fra en mengde rusmidler, deriblant alkohol piller som, Valium, Rivotril, Sobril + +.
  Så nå ser det ut som jeg og kan få et liv og en fremtid uten rus, unngå å forlate denne verden som narkoman, som jeg har vert i over 40 år mer eller mindre. Jeg er overlykkelig for å ha fått anledning til å være med på studien. Har brukt Metadon, subotex, og alike vel ofte brukt heroin samtidig. En ny fremtid sammen med de jeg har ofret i rus! Takk.

 • Roger Halvorsen

  Hei og hå. Hver gang jeg leser om støttebehandling for heroin minsbrukere blir jeg skeptisk. Jeg har selv vært opiat avhengi i ett par tiår og jeg har nå hatt 12 heroin frie år med medikamentet Suboxone. Denne støttebehandlingen inneholder jo allerede Naloxen. Jeg står på 2×8 mg som er en vanlig dosering for mange av oss. Hvis jeg bare blir servert Naloxen så vil jeg få abstinenser, kraftigere abstinenser enn om jeg skulle bare sluttet med heroin. Dette minner om de mislykkede forsøkene som ble gjort med Antabus og det er ingen behandling som jeg ser blir nevnt her. Nå ber jeg dere forstå at jeg kun har lest det lille som står i informasjonen om boka, men å fremstille Naloxen som ett alternativt støtttemedikament synes jeg virker useriøst. Staten med LAR i spissen har med min Suboxone sørget for å gjøre meg langt mer avhengi av opiatet Bruprenorfin. Jeg synes dere bør være vedlig forsiktige med å anbefalle dette for det gjør ingen ting med opiat avhengiheten min. Jeg er nå på nedtrapping men å fjerne Bruprenorfinene vil jo bli ett hælvete og viser hvor lite gjennomtenkt rus politikken er her i landet. Her finnes ingen kvikk fix for å si det sånn og jeg blir forbanna når det skal høres så lett ut for det vet jeg at det ikke er. Hvordan har dere tenkt til å håndtere alle de som blir syke, noen så syke at de kan dø av det, når dere skal injisere en måneds dose Naloxon. Dette virker helt uansvarlig og nok ett eksempel på at vi som er i LAR blir utsatt for den ene ideen værre enn den andre. Jeg håper dere snarest kutter dette våset ut og begriper at Antabus og Naloxon er veldig dårlige alternativer til Suboxone som er to komponent med både Bruprenorfin og Naloxon. Så hvet jo vi som har vært i bransjen i mange år at det ikke er noe problem med å ommgå Naloxon heller. Hvis man bruker Dolcontin som ett av mange syntetiske opiater ikke blir stoppet av Naloxon. Jeg mener derfor at disse rådene kan være livsfarlige. En annen ting. Jeg har med egene øyne sett at barn helt ned i 16 års alderen blir gjort avhengi av staten med Bruprenorfin. Dere har ikke lov til å oppgi en 16 åring. En LAR pasient som har gjennomført 2 instutisjons opphold og passert 30 år var regelen før. Dere bør være litt mer kritisk til hva som gis ut av informasjon og heller bruke de millionene stat eller kommune har gitt til å ruste opp kampen mot nyrekrutering og i alle fall ikke under noen omstendigheter oppgi tenåringer.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *