Oktober 2016

okt16omslag

 

JON FANT VEIEN TILBAKE

Anbjørg Sætre Håtun døde i januar 2014, 41 år gammel. Journalisten, forfatteren og bloggeren delte sykdomsforløpet sitt med leserne. Ektemannen Jon Andreas Håtuns vei ut av sorgen gikk via tagging, pissing,grining, gravsteinhugging, søvnløse netter og et intenst behov for nærhet og munndiare, til ny kjæreste og håp i løpet av to år. Så skrev han boka «Enkemannsstøt – Om å miste den man elsker og finne nytt håp». I dette nummeret av Erlik forteller han sin historie.

 

BLI KJENT MED SELGER JIM

Jim har solgt Erlik i en uke. Han og hunden Seb har holdt sammen i ti år. Jim bor ute, og har bodd ute i flere land som Tyskland, Polen, Danmark og Frankrike. Nå er han tilbake i hjemlandet, og glad for å kunne selge Erlik. «Jeg er en rastløs sjel. Livsstilen min er selvvalgt. Det er ikke noe problem for meg å bo ute. Jeg tenker heller over hvajeg skulle gjort med en leilighet».

 

HVA SKJEDDE MED JAN PHILIP I COLOMBIA?

Jan Philip Braunisch fra Norrköping hadde reist i over 50 land, så forsvant han. Familien prøvde å finne informasjon om Jan Philip på nett, men ingen visste noe. Han selv hadde en blogg hvor han sluttet å publisere innlegg. Les om hva som skjedde da Jan Philip ble mistenkt for å være spion av geriljaen i Colombia.

 

KOKAIN ER BENSIN PÅ DET COLOMBIANSKE BÅLET

Hvordan er tilstanden i Colombia i dag? Er det trygt å ferdes der som turist? Hvor mye stemmer med narkomiljøet som beskrevet i serien «Narcos»? Les svarene om Colombia til Nina Luhr, prosjektleder i Latin-Amerika-gruppene. «Jeg har selv vært i områder med såkalte kokainkjøkkener. All inntekt kommer i prinsippet derfra».

 

HANNE UTTRYKKER SEG GJENNOM TEGNEHANNE

Hanne Sigbjørnsen (26) har oppnådd stor suksess med Tegneseriestripen «Tegnehanne». Med en ærlig og humoristisk beskrivelse av dagligdagse situasjoner får leserne følge Hannes liv. «Jeg har vært ganske sjenert hele livet, og hatt vansker med å uttrykke meg muntlig, dermed begynte jeg å tegne om livet mitt.» Og så har hun tegnet en egen stripe for oss!

 

DET FINNES EN SPRØYTE SOM GJØR HEROIN UVIRKSOMT

Det finnes tiltak mot rus der Norge er verdensledende. De siste årene har 166 opiatavhengige nordmenn deltatt i et unikt forskningsprosjekt.Naltrekson er en medisin som blokkerer for effekten av heroin og andre opiater.  Arild Opheims, seksjonsleder for avdeling for rusmedisin i Helse Bergen , forteller om han har troen på Naltrekson i Norge.

 

NÅ ER IKKE NABOENE SKUMLE LENGER

Finstadveien 8 er et kommunalt botilbud til mennesker meddobbeltdiagnose innenfor rus og psykiatri. I starten møtte boligen mye motstand fra naboer. I dag feirer de ti år, verdens overdosedag og en ny mat-vogn som skal dele ut gratis mat i Ski. «Om vi ikke hadde fått bo her, så hadde vi blitt plassert et annet sted, og møtt skepsis der også», sier Erik, en av beboerne på Finstadveien 8.

Dessuten kan du lese om en ekte, gammeldags butikk: I Svartskog får du en kopp kaffe ved disken i en kolonial som ble startet i 1916. Det er hundre år siden, det!