November 2015

nov15

Her er noe av det du kan lese:

JEG KJENNER OSLOS HEMMELIGE RUSPLASSER
Gry Wolf Moe jobber i Uteseksjonen i Oslo. Hun skriver om de hemmelige rusplassene i Oslo. Uteseksjonens folk jobber oppsøkende og drar ofte til de mest populære stedene for inntak av rusmidler. Les denne spennende saken om Grys jobb på gata for å hjelpe de rusavhengige. «Vi driver med vekking av utslåtte kropper i det vi kaller ugreie stillinger», skriver Gry Wolf Moe.

DU STORE ALPAKKA
Erlik besøkte Killingmo alpakkagård. Alpakkaer blir stadig mer populære som husdyr i Norge. Kari Anne Ellingsen gikk fra en fulltidsjobb til å bli alpakkabonde. Kari Anne tar hånd om de tretti alpakkaene som bor på gården. Hun forteller om stellet av og personligheten til dyra. «Hingsten legger seg oppå, og lager merkelige gurgelyder», forteller Kari Anne om alpakka-parring.

VET POLITIKEREN MER ENN LEGEN?
I september arrangerte Kirkens Bymisjon et debattmøte om rusavhengiges kår i Oslo. Der var medisinering ett av temaene. Både rusorganisasjoner, politikere og pårørende uttalte seg. De har alle sterke, men forskjellige meninger om temaet medisinering av rusavhengige.

HATTENE SVEVDE PÅ BOGSTAD
Nordmenn kan hatter! Bli med på en fargerik og annerledes utstilling. Erlik var på en fargerik hatteutstilling på Bogstad gård. Mange norske designere viste fram hatter i alle farger, størrelser og fasonger. «En hatt kan være fortryllende, og en hatt kan være med på å skape sosial magi», sier kurator for utstillingen, Irene Myrbostad.

FENG SHUI-MESTRENE BLIR RIKE PÅ KINAS OVERTRO
Feng shui går ut på å ha en balanse mellom din egen og jordas energi. God feng shui skal fremme god helse, penger, glede og sunnhet. Ideen går tilbake til keiserdømmet som regjerte i Kina for to tusen år siden. I Kina er det kun en såkalt feng shui-mester som kan definere rett feng shui. De tjener penger på å legge kontorer på rett sted, eller å innrede et hjem slik at det får rett energi. Les mer om de nyrike mestrene i denne artikkelen.

MILLA HAR SLUTTET Å SKAMME SEG
Milla Mikalsen har vært psykisk syk siden hun var 18 år. Hun er lei av å skamme seg over det. Hun har slitt med depresjon, angst og selvmordstanker. Milla laget utstillingen «No shame» på galleri S9. Målet med utstillingen er å sette psykiske lidelser i søkelyset, og å inspirere andre til å ikke skamme seg: «Det burde ikke være skambelagt å slite. Alle har sine historier, og ting de sliter med i hverdagen.»