Mars 2016

mars16 

OnklP ER BLITT PENSUM

Rapperen Pål Tøien, bedre kjent som OnklP, har alltid levd som en rockestjerne på privaten. Nå er han blitt en også. I 2014 fikk han en kjempehit med «Styggen på ryggen». Siden har han spilt inn låt med Rune Rudberg. Han har sunget «Fru Johnsen» i TV 2s «Hver gang vi møtes». Nå er den 31 år gamle rapperen dessuten blitt del av norskpensum. Les vårt intervju med OnklP i denne månedens magasin.

SPILLEAVHENGIGE SKAMMER SEG ALLER MEST

Det står skrevet et sted at et møte med en spilleavhengig er et møte du sent vil glemme. Vi har nå møtt med flere av dem og kan skrive under på nettopp dette. Vi har snakket med en spesialist på feltet, samt flere spilleavhengige for å lære mer om denne alvorlige og skambelagte lidelsen.

JEG BLE MED ANDY PÅ JOBB

Andy er 24 år og rusmisbruker. I et halvt år har han jobbet som selger for =Oslo. Men, hvordan er det egentlig å stå og selge magasinet på gata? Vår journalist, Aline Bourgetel, ble med ham en dag på jobb. Les om hvordan en typisk dag ser ut for Andy, hva han setter pris på hos kundene sine, og hva hans tanker om framtiden er.

NÅ ER DET LETTERE Å BLI KVITT HEPATITT C

Hepatitt har herjet rusmiljøet siden sprøytebruk ble vanlig på 1960-tallet. Viruset fikk ikke noe navn før i 1989. Blant eldre sprøytenarkomane dør flere av hepatitt C enn av overdose. Vi ble med for å teste folk for sykdommen, og lære mer om smitte og ny medisin.

SEKS TVILSOMME TANKER OM RUS

Hvorfor skjer det eller det med flere eller færre rusavhengige? Har Norge det dårligste helsetilbudet for denne gruppen? Er heroin på resept den endelige løsningen? Er rusomsorgen på rett vei? Uansett hva noen mener, fins det tall de kan forklare til sin fordel. Vi har gransket seks vanlige (bort)forklaringer.

BUDDHISTENE PÅ FROGNER

Buddhistmunkene har sin egen oppskrift på å bli et perfekt menneske. Den er ikke enkel. Vi har besøkt Norges første Thai-tempel som ligger på Frogner i Sørum kommune. Her bor det seks munker. Les om vårt møte med to av dem.