Juli 2016

juli16

Les blant annet om dette:

SE DE ANDRE SIDENE AV OSLO

Oslo er mer enn de vanlige turistfellene. Vi har vært i Norges største bruktbutikk, sett Alnaparken, vært på hovedstadens morsomste kafé og tenkt at også vi kan bli rockestjerner, bare vi får vært noen timer på Popsenteret på Grünerløkka – der alle er velkomne!

SLIK VIRKER RUSMIDLENE

Vi hører mye om rusavhengige – men hva er det egentlig rusmidlene gjør? Hvordan virker heroin amfetamin, MDMA og alle de andre midlene på kroppen?

WALTER FIKK NY LEVER

Stjernegitaristen Walter Trout spilte med Canned Heat, John Mayall, Big Mama Thornton og John Lee Hooker. Så tok rusen knekken på levra hans. Takket være en pengeinnsamling fra venner og trofaste fans overlevde han.

HVORFOR FORSVINNER IKKE DASSLOKKET?

Dasslokket, Plata og Postgirobygget står ikke på noe Oslo-kart, men alle vet hva det er snakk om. Hvorfor biter noen navn seg fast for alltid?

ATLE MÅTTE VELGE MELLOM Å AMPUTERE ELLER BLI RUSFRI

Rus eller helse? Atle Wilhelmsen greide å bryte rusavhengigheten, takket være jobben han har hos Medarbeiderne, et tiltak fra Blåkors.

SLIK BYGGES EN GONDOL

En venetiansk gondol koster mer enn en halv million, krever et stort detaljarbeid og må bygges ut fra ekstremt strenge regler. Og hvordan får de til å styre båten rett fram når roeren må stå langt ut på kanten?

ISLANDS HJEMLØSE SOVER HER

I 47 år har et grått hus uten skilt i Reykjavik vært redningen for hjemløse – og enda mer etter finanskrisa. Verdens fredeligste land er ikke uten skyggesider, det heller. Les reportasjen vår. Og se også de fantastiske bildene vår egen fotograf Dimitri har tatt av det islandske landskapet i foto-spesialen i julinummeret.