Februar 2016

feb16forside


Her er noe av det du kan lese om i =Oslo og =Norge i februar:

MARC MØTTE PAVEN

Den 51 år gamle hjemløse gatemagasinselgeren Marc fra Utrecht i Nederland har reist til Vatikanet i Roma for å møte pave Frans. Les pavens svar på Marcs spørsmål om fattigdom og hjemløse.

SILJES FAR ER RUSAVHENGIG

Alt Silje ønsket seg var en normal pappa. Nå forteller hun om hvordan det var å vokse opp med en rusavhengig far, om deres nære forhold og hvordan hun nå godtar hans avhengighet.

DIN NESTE KOLLEGA ER EN KODE

Norge er et av de mest automatiserte landene i verden. Stadig oftere møter vi maskiner i hverdagen som erstatter oss mennesker. Så hvordan vil det gå? Tror du jobben din vil bli overtatt av roboter?

CUBA HAR ET FAST PUNKT

Nesten hvert år i 25 år har frilanser Otto von Münchow vendt tilbake til den lille gården i Vinales. Familien Nunez er det faste dreiepunktet hans på Cuba, landet som var så annerledes. I månedens blad forteller Otto om sitt første møte med ekteparet Catarina og Miguel Nunez, om deres arbeid og liv på familiegården og generasjonsskiftet. De har opplevd et land i enorm forandring, men etterkommerne deres lever fortsatt sine enkle liv som bønder.

SKAMMEN FORGIFTER KROPPEN

Noen barn blir utsatt for giftig stress i barndommen. Livet deres kan ende i rus. Lege og forsker Anna Luise Kirkengen mener det er en sammenheng mellom krenkelser og sykdom. Hun forteller om sine erfaringer og sin egen forskning.

DU KOMMER VEL PÅ BRYLARM?

Lørdag 5. mars er det klart for =Oslo-selgernes egen musikkfestival, midt på Youngstorget i Oslo. Dette er tredje gang Brylarm arrangeres. Les mer om gratiskonsertene i februarnummeret av Erlik.