April 2016

0416

PETTER JOBBER DAG OG NATT MED NYE TV-PROSJEKTER

Mange nordmenn fulgte med på TV-serien Petter Uteligger. Her kan du lese et åpent og ærlig intervju med Petter. Han forteller om barndommen sin, da han fikk diagnosen ADHD. Han røper også planer for kommende, spennende prosjekter med rusavhengige på TV. Detaljene om prosjektene er hemmelige, men Petter avslører dette: «Jeg vil vise hvordan folk fungerer i en annen setting enn på gata. Her skal vi ut av Oslo. Jeg tipper at noe kommer på TV 2 før jul, og noe på vårparten neste år.»

SLIK VAR BRYLARM 2016

Da Erlik-selger André Storhaug sto alene på scenen og spilte gitar under årets Brylarm, gråt mange i salen – og flere av de inviterte artistene. Brylarm setter søkelyset på det arbeidet Erlik gjør, og skaper en møteplass mellom =Oslo-selgere og publikum. Les om årets Brylarm og se bilder fra festivalen.

STEAMPUNK ER BLITT REALFAG

Steampunk handler om å kle seg opp med inspirasjon fra Victorias-tidas mote – blandet med teknologi. Steampunk blander moderne ideer med dem fra fortiden, da den industrielle revolusjonen var i full sving, og damp var den viktigste energikilden. «Jeg sitter ved samme bord som en forsker, en eventyrer, en dampflypilot, en 1800-talls gentleman og en ditto lade, og tenker: Hvordan i all verden havnet jeg her?», forteller vår reporter.

ERLIK-SELGER KJELL FIKK LEDERJOBB

Kjell Torstein Hagen pleide å selge både gatemagasin og amfetamin. Nå har han fått ny jobb i Gol, som daglig leder på en butikk. Les den sterke historien om hvordan Kjell klarte å slutte med rus og komme inn i vanlig arbeid.

DAGFRID REDDET NATTHJEMMET

Dagfrid pleide å selge Erlik Oslo på CC Vest. Så fikk hun ny jobb, med å sørge for at Natthjemmet for kvinner ikke ble nedlagt. Natthjemmet er et overnattingstilbud for kvinner i Oslos rusmiljø. Les hvordan hun ved hjelp av gamle kontakter og pågangsmot var med på å få det til.

SLIK VAR DAGEN MED RIKKE

Erlik Oslo-selger Rikke sliter med hyppige angstanfall. Hun har solgt Erlik siden starten, for ti år siden. Vi tilbrakte en dag på gata med Rikke og hunden Lucas, som ifølge Rikke reddet livet hennes. «Erlik fikk meg vekk fra prostitusjonsmiljøet, og mest sannsynlig reddet den jobben livet mitt. Jeg fikk muligheter til å tjene penger på en annen måte».