Astrid Renland og Dimitri (foto)" />

8 kommentarer

 • Leiv Andre Kristiansen

  Jeg har hatt Lar her på Vestlandet 10 år. Men nå tvinger de meg på buvidal som jeg blir sykisk og fysisk syk er dette noe som er lovlig!!!!!!?

 • Leiv

  Jeg har hatt Lar her på Vestlandet 10 år. Men nå tvinger de meg på buvidal som jeg blir sykisk og fysisk syk er dette noe som er lovlig!!!!!!?

 • Merethe

  Er på mitt21 år i Lar.i de 14 første årene ordnet jeg selv fast jobb med vanlig lønn.Nordea hjalp meg med inkasso ved å gi meg et lån til å betale ut inkassogjeld å vipps var jeg kredittverdighet å fikk boliglån av Nordea å kjøpte meg rekkehus.2 år ut i lar ble jeg gravid å skjønte ikke at jeg var d før det var gått 4 1/ 2 mnd. Men den gang lar lege i Trondheim trappet meg ned til jeg lå jevn i formen å ikke svingte mellom frisk å dårlig ( slike svingninger er med på å gi nyfødte abstinenser. Også psykisk ble jeg skjermet fra uprofesjonelt og uvitende påtrykk. Å sønnen min ble født abstinensfri å de 10 obligatoriske dagene på premature ble til 4 siden barnet ikke viste tegn til de kjente abstinenser hos nyfødte.etterhvert kjøpte jeg bil campingvogn å motorsykkel å hentet metadon 1 gang i uken å d var aldri problem med å få med medisin for 3_4 ukers ferie i Syden å familie.Livet var flott å jeg var rusfri. Så kom det ny Lar lege som tok fra alle i Bodø tilpassede henteordninger som etter 7 mnder kostet meg jobben jeg hadde hatt i 14 år.Havner på nav å i påvente av uønsket uføretrygd fikk jeg sosialstønad ( hvorfor d når jeg hadde vært i vanlig jobb I 14 år) men nav følger ikke vedtaket om bla å betale inn på boliglånet.så etter 9 manglende innbetalinger blir boligen min solgt på tvangssalg.så alt som skulle være hensikten med Lar(bedre livskvalitet, bolig og jobb/skole El annet tilbud) ble tatt fra meg av nettopp Lar.Til og med førerkortet tok lar legen fra meg uten at det var rising inne i bildet.å nå har alle søknader om å få med medisin med på ferie siden 2013 blitt abslått av lar fordi jeg hadde begynt å røyke meg en joint i ny og ne. Som å være på soning med fotlenke. De kan heller ikke fra noe sted. men ikke over en 9 års periode.jeg fikk hull på hjerteslagene pga metadon men hjerteslagene brev om anbefaling om den mindre belastende for hjkerte,det nektet lar legen på å ha mottatt.De 2 reine up prøvene jeg leverte for å få ferie “forsvant ” bare,ha ha.Aldri på de 21 årene i lar har d skjedd så jeg stoler ikke på lar kan man si.Er dypt deprimert pga fengselsregime i lar i Bodø å vurderer å kjøpe meg et par hit heroin å gå på d til metadon er ute av kroppen å så ta de 14 dagene d tar å gå av herlig. Metadon er nermest umulig å gå av med abstinenser i 1 år å mer. Vet ikke om jeg tror på nye retningslinjer så lenge menneskene som jobber i lar er trangsynte maktsyke trolljævla jobber i Lar. Kan jo håpe men enn så lenge har alle ønsker blitt avvist å jeg har daglig observert inntakk ennå å får fremdeles ikke ferie.grrr

 • Anita Bogstad

  Flott artikkel,og enig med er Eika. Min sønn har vert i Lar i mang år. Han er ADHD,og på den tiden han bodde her på Vestlandet, og Helse Førde fikk han førstSubutex,og han ble kjempedårlig,ble han satt på Subuxone,som gjorde han enda verre. Tiden hans da gikk med til bussturer til Oslo får å skaffe ulovlig opiater,for å takle hverdagen.
  Enden på visa ble at han flyttet til Oslo,får å få de opiater han trengte til daglig bruk.
  Jeg går fremdeles med et håp om at han en dag kan få hjelp.
  Programmet på NRK 1 i dag « viten og viljen» gav meg et håp om at kanskje han kan få komme inn i et slikt program, med Natraxol.
  Lar bør vekk,og la kyndige leger,som ser slike pasienter daglig ta over all behandling.

 • T

  Veldig bra artikkel. Jeg har vært ut og inn av LAR systemet selv i over 15 år. Nå har jeg vært stabil og rusfri i ett og ett halvt år. Det har kostet. Jeg har hatt store problemer med LAR systemet gjennom årene. Spesielt når jeg var veldig syk og trengte det som mest.

 • jan sigurd fjerstad

  Rasshøl har styrt Norsk narckoticapolitikk og jeg husker vi var på stortinget og vi var noen få da som ble innvitert av Siv Jensen hyggelig dame i forrhold til det såkalte Stoltenbergutvalget det var en vits . reven passer hønsen i heibergdynastiet , men ninni hadde jo i det minste det jeg gikk på pga brukket rygg som jeg mistet når jeg begynte på methadon som ble catastrofe det finnes ikke smærtestillende i det greiene men ryggsmærtene er uutholdelig om natta og morgenen og om jeg har bøyd eller strukket meg høyt. tilbake til den storting etter det var Nils cristie og en Amerikansk politi som hadde sluttet pga korrupsjonen som var sinnsyk i usa også og de beslagla en joint tok de familiens bil, hus firma og eindommer det var så ille at alle sjefene og etterforskerne sine hus var tatt i eie ved beslag bilen og annet også, lurte på hva Thorwald tenkte da han rødmende hørte på gikk vel tankene tilbake til fredsmekleren dopveimekleren lagde ny rute for clinton ved å drepe de som passet på så det Ottomanske riket inn til europa , Men han fikk bra betalt da og vi ser nå hvem somalierne jobber for 1 pakistan, så kossovalbanere de er på tinget for fult og deres såkalte religion tillater salg til de u rene vantro

  • Leiv Andre Kristiansen

   Hei jeg fikk innvilget L. A. R i 2012. Vært litt inn og ut ettersom, sjalusi og at jeg er ung. Men nå tvinger de meg på buvidal som ikke er forsvarlig for en med mine diagnoser er det noen som kan hjelpe

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *