Kari Bu og Dimitri (foto)" />

Én kommentar

 • Merethe linea tränkle

  Så sant, så sant. Jeg er så glad for at jeg har den muligheten til å selge =norge, og det er noe jeg er stolt av. Jeg har også samlet mot og lyst til å søke på “vanlig jobb” og la ved en søknad sammen med hvert blad jeg solgte. Det stod:
  HVEM ER JEG ?
  Jeg er hun som noen ganger er ved hovedinngangen på Hvaltorvet for å selge=Norge. Jeg har mange års erfaring innen salg, både fra Tyskland og Norge. Da jeg hadde fullført videregående skole i Tyskland, var jeg selvstendig næringsdrivende i en familiebedrift i nesten 20 år. Da jeg flyttet tilbake til Norge, møtte jeg noen utfordringer som gjorde at jeg tok noen feil valg i livet. Valg som førte til frihetsberøvelse. Ironisk sett så var omsetningen på to til fem tusen kroner daglig, en grei sum å tjene til livets opphold. På toppen av det hele, fikk jeg et enerom i Sandefjord fengsel i 6 måneder. Noe jeg syntes var helt greit, ettersom jeg på den tiden bodde på gata. Dessuten er det å bo Sammen med 13 andre jenter på et slikt sted, et godt bevis på mine Samarbeidsevner. Jeg var den som hadde vaskejobben, og den var det bare en av jentene som kunne få, samt at den ble bedre betalt. I løpet av den tiden jeg satt inne, klarte jeg å skaffe meg en egen leilighet som jeg fremdeles bor i. Og der stortrives jeg sammen med kattepusen min. Jeg begynte å jobbe på blåkors bruktbutikk som frivillig medarbeider, uten lønn. Der jobbet jeg i ca 1 1/2 år, før jeg da begynte å selge =Norge.
  HVORFOR DEG/DERE?
  Fordi jeg ønsker å si opp jobben som kranglefant på NAV, etter flere års erfaring med det. Tro meg, det er en heltidsjobb som ikke bare er dårlig betalt, men som også sliter på helsa til tider. Så jeg har et kjempestort ønske om å komme meg ut av det systemet der. Eneste måten å gjøre det på er å skaffe meg en ny jobb, noe som kanskje er lettere sagt enn gjort. Det er derfor jeg skriver til deg/dere, for å søke ny jobb altså. Jeg ønsker meg en hverdag med faste rutiner. Det gjør dagen forutsigbar, og det igjen gir følelsen av trygghet. Og med trygghet bygger man tillit. Jeg ønsker å jobbe som butikkmedarbeider, vaskehjelp eller fabrikkmedarbeider. Men er også interessert i å lære noe helt nytt, som krever et kurs eller to.
  HVORFOR MEG?
  Fordi jeg nesten alltid får kunden fornøyd, og til å smile. Til de få kundene som ikke smiler, prøver jeg så godt jeg kan, å gi et ekstra varmt og ærlig smil – Det er jo tross alt de som trenger det mest! Hva folk sier om meg? Alltid like blid, du er trofast du og så flink du er.

  Dette var det en kunde som leste og ga til datteren sin som jobber på motorhotellet i sandefjord. Jeg ble ringt opp og fikk et jobbintervju og kunne begynne som vaskehjelp på nattevakt. Jeg prøvde det en stund, men jeg klarte ikke fortsette med det. Det å jobbe på natta går bra med amfetamin, så jeg måtte si ifra meg den jobben. Jeg fortalte også hvorfor, og tydeligvis må jeg ha etterlatt meg noe bra, for de kunne tilby meg en vikarjobb på dagtid!!! Så selv om det ikke er så veldig ofte så hender det at jeg jobber der. Altså kort sagt så betyr jobb mer enn rus for meg personlig, selv om kanskje blir avhengig av det også.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *