Kari Bu (foto: Sturlason)" />

4 kommentarer

  • mona sinsen

    Angående substitusjonsbehandling akutt nå.ikke alle kan ta Buprenorfin fordi det kan ta mange dager med abstinenser før det hjelper mot det.da er poenget med det borte.andre tåler ikke metadon p.gr.av hjerteprobl.da gjenstår det morfin som er meget vanskelig å få.kan helseministeren og andre bli opplyst om dette?dere har jo kontakter i media og kan videreformidle dette.det er ikke stuerent å gi morfin som det er å gi farlig gift som metadon.men det er en,annen diskusjon.nå er det akutt krise for rusmisbrukerne og.ikke bare alle andre.

  • Espen Carlsen

    Kommentar i forbindelse med Arild Knutsens uttalse om substitusjonsbehandling. Bl.a benzodiazepiner=beroligende tabletter. Jeg har vært inn og ut av LAR 5 ganger siden LAR kom til Grenland for ca 20 år siden. Jeg har brukt beroligende tabletter siden jeg var 12 ,,,fikk av lege fordi jeg var så urolig på skolen. Idag mistenker jeg vel heller at jeg skulle hatt en adhd utredning dengangen. Uansett…beroligende tabletter har fulgt meg hele livet. Men DET vil jo ikke LAR ha noe av at man skal få ved siden av enten metadon eller subutex/subuxone. Så,,,helt fram til Juli 2019 har jeg hatt sidemisbruk og for øvrig vanka i miljøet. Helt til jeg endte opp i LAR i en mindre kommune i Telemark . I 20 år har jeg hevda at om jeg hadde fått 3 beroligende om dagen ved siden av subutex hadde jeg klart å kutte ut sidemisbruk (les;Rohypnol og/eller Rivotril). Og alle de åra jeg kjøpte piller på gata var det ikke 3 om dagen akkurat. Snarere 10 til 20. Okay sier LAR-legen ,,,du skal få en sjanse. Etter at det ble innvilga for 9 måneder siden har jeg styrt unna miljøet,,,levert reine prøver hver mandag ,,,møtt opp til alle samtaler,,,,og idag bevist at det jeg hevda i så mange år ville fungere,,,faktisk fungerer. Jeg har gått over til BUVIDAL depot-injeksjon (Subutex-sprøyte hver 30de dag) og inntil videre slipper jeg unna med henting av de beroligende 2 ganger i uka. Så det går faktisk an. Apropos Buvidal injeksjon kan jeg anbefale den på det varmeste. Først tenkte jeg at det ville bli vanskelig/rart/uvant/merkelig å skulle slutte innta noe hver eneste morgen. Ett “rituale” jeg har opprettholdt å “sett fram til” hver morgen men det har jeg faktisk ikke tenkt på ett sekund. Jeg “glemmer” at jeg faktisk er avhengig av buphrenorphin og sist gang jeg skulle ha ny sprøyte glemte jeg til og med det. Men uten de 3 beroligende hadde jeg fremdeles vært ute på gata og handla og solgt,,,,,så hvorfor LAR generellt er så rigide på dette området har jeg aldri forstått for man dør nemlig ikke av 3 valium om dagen kombinert med LAR-medisiner. Om andre i samme situasjon hadde fått den sjansen jeg ble gitt i fjor sommer ville det hjulpet svært mange til å komme seg på beina og i alle fall slippe det evige jaget ,,,kriminaliteten,,,,fengslinger etc som følger med det livet det er å måtte ut på gata for å få tak i ting bare for å kunne stå på beina å fungere.

  • Marta Bjørke

    Hei! Smittevernsarbeidet på Brukerrommet er ikkje stengt! Utdeling av reint brukerutstyr via luka er utvida til fullverdig pakke og har ope 09:00-22:00 mandag tom fredag og lørdag, søndag og raude dagar ope 10.30 – 17.00.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *