Kari Bu og Dimitri (foto)" />

3 kommentarer

 • Gekko

  Hei. Jeg har hatt påvist hepatit c siden slutten av 80-tallet. Fikk ved en tilfeldighet kontakt med Prindsen og tilbud om behandling der. Gjennomførte denne og er nå virusfri. Jeg bestemte meg for mange år siden(før behandling) å slutte med all alkohol, så det er bra. Andre rusmidler har jeg kuttet også for 8 år siden da jeg begynte i LAR. Det jeg kanskje savner, er litt oppfølging med opplysning om hvordan leveren min fungerer nå. Ellers er jeg veldig takknemlig for dette tilbudet:-)

 • Mai-Britt Olsen

  Hei. Jeg har et viktig spørsmål. Jeg og min forlovede begynte på den nye kuren 4 april. Men vi hadde en sprekk som varte i 2 dager i påsken pga vi begge var lei over hvor lite oppfølging av rus og psykisk helse. Denne kommunen følger ikke LAR oss opp en gang. Jeg får metadon levert på døra og har fått det i ca 3 år da jeg ble så syk pga overgangsalderen og psykisk syk. Min samboer har fått arrdannelse på leveren. Legen sa at jeg ikke hadde hatt hepatitt c så lenge. Men ble testet positiv i 2000 . Men fikk alikevel den nye kuren. Zeporiater er det vi får. Har vi ødelagt kuren de 2 dagene? Vi har kastet alt av gamle kokekar og brukte skjeer fra nytt bestikk. Vi brukte nytt utstyr og ingen blodsøl da vi er flinke til å finne årer. (Vener) vi brukte ikke samme skje en gang. Men er veldig redd for at min forlovede ikke skal bli frisk igjen og at han skal dø i fra meg. Jeg har søvnproblemer, hetetokter og føler at overgangsalderen er så plagsom at jeg aldri er ute. Jeg er så fortvilet for vi ikke har ansvarsgruppemøte mer enn ca 0-1 gang i året. Bruker Xanor valium og dolcontin (1 2 mg Xanor, 2 5 mg valium og 30 mg dolcontin om dagen. Noen ganger 1 5 mg Apodorm, det samme gjør min forlovede, men han tar ikke Xanor) . Har vi ødelagt kuren som vi skal gå på i 24 uker ? Som sagt startet vi kuren 4 april. Vi tar ikke heroin mer enn 1 -2 ganger i året de siste 6-7 årene. Takker for svar. Ps. Vi ønsker å flytte til Oslo på hemmelig adresse for å unngå å bli oppsøkt av gamle rusmisbrukere som fremdeles er rusmisbrukere. Har bedt om hjelp til å flytte til Oslo og fra denne kommunen hvor vi tom har naboer som ber om hjelp til å hjelpe dem med alt fra penger til å ordne heroin, piller osv. Jeg får ingen hjelp til å søke om TT kort, hjemmehjelp som vasker 1 gang i uken. Jeg føler meg overlatt til meg selv uten ordentlig fastlege, psykolog osv. Min forlovede er syk pga av arrdannelse på leveren 11% av leveren er arrdannelse. Jeg har ikke ork til å ringe og klage eller å be om hjelp til å få gyldig legitimasjon som ble stjålet fra meg for 5 år siden. Når jeg bodde i Oslo fikk jeg hjelp til alt. Bra oppfølging og kontakt person som ringte meg flere ganger i uken. Her er det ingen som ringer oss fra hverken LAR eller rus og psykisk helse osv. Jeg orker snart ikke å leve lenger. Det er kun min forlovede og de 2 kattene våre som holder meg oppe.

 • Anna85

  kjempe flott at dere videreformidle “budskapet” og en kjempe innsats fra Siv!
  Jeg er jente på 31år som også har vore på” beggesider” av rusen og det å kunne dele opplevelsene og sine innerste kamper i veien ut av rusen med noen som du faktisk vet forstår hva du går gjennom og hva du sliter med i stede for å kun ha de som Kun har lest om det og faktisk ikke aner hva de egentlig snakker om når d gjelder følelser og indre demoner. Ikke misforstå jeg mener ikke at fagfolk kunne vi klart oss uten, for de gjør en veldig god jobb på sin måte og jeg har respekt for alle som gir seg ut på kampen på det feltet, men det er like så viktig å ha en med faglig kjennskap som å kunne betro og opne seg til en med gatekunnskap.! Så jeg bare håper at flere og flere vinner denne kampen og kommer over kneiken og at det kan bli lettere for de som klare og har lyst å få gjør en forskjell mot narkotikabruk å bidra,forebygge og opprettholde en nøktern tilværelse. Det gagner både den som gir og mottar. 🙂 slik ser veien for et bedre samfunn ut i mine øyne! Takk 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *