Kari Bu (foto: Tommy Strømmen)" />

6 kommentarer

 • Nora N.

  “Det fins noe sannhet i hvordan incels ser på kvinner, mener Lasse. Som det at kvinner er tiltrukket av menn med status og makt.”

  Noe av problemet er jo også dette. Uavhengig av om det gjelder incels, menn, kvinner eller andre; så fort vi begynner å generalisere grupper som om alle individene i det fungerer etter like prinsipper så har vi brått mye argumenter å bruke mot hverandre. Noen menn er brautende, arrogante; men det gjelder noen. Andre er varme og omtenksomme, samt ydmyke. Noen kvinner liker menn med status og makt; men det gjelder noen. Andre tiltrekkes av helt andre faktorer. Bare fordi de fleste kvinner har en vagina og mange har likhetstrekk betyr ikke at vi alle er like, fungerer likt og tiltrekkes av de samme tingene. Vi er individer, som andre, som menn og som incels. Noen likhetstrekk kan det være, men ikke nok til å bedømme og analysere oss alle som om vi var det samme mennesket.

  Selv har mine partnere hatt tre ting til felles; tre grunner til at jeg var tiltrukket av dem. Og når forholdet ikke fungerte så var det fordi det jeg trodde de hadde av disse tre faktorene ikke viste seg å stemme i lengden. Disse faktorene var: a) humoristiske, b) empatiske og c) trygge. En brautende kar med høy status og masse makt er ikke noe jeg finner interessant. Jeg er relativt godt utdannet selv og har en godt betalt jobb, men har ikke noe behov for at min partner “matcher” hverken mitt utdanningsnivå eller inntekt. Det er irrelevant for min del. Jeg trenger hverken at mannen tilhører høyklasse, har masse penger, er finbarbert eller god til å snakke for seg. Han kan ha skjegg med smuler i og rørleggersprekk, være blakk som en kirkerotte; og det er helt greit for min del. Det er ikke de tingene jeg trenger eller verdsetter i en make; penger, utdanning eller status. Det betyr ingenting, fordi jeg er fint istand til å ivareta meg selv materielt og sosialt.

  Min nåværende make og sjelevenn er en kar fra det man kan definere som fra lavere arbeiderklasse. Han har ingen form for utdanning, tjener beskjedent og tilhører igen høystatus gruppe, pluss at han har noen kg for mye. På den tiden jeg møtte ham røkte han og spiste svært usunt; noe jeg er sterkt imot. På papiret er han veldig alminnelig. Det som gjorde at jeg forelsket meg så inderlig, var mennesket han er bak alle de statistiske tingene. Han har en fantastisk sans for humor, han er utrolig lojal og givende av sin tid og oppmerksomhet, har en vennlighet og evne til omtanke som jeg aldri hadde opplevd før, og et glimt i øyet som alltid får meg til å smile. Han har et varmt, empatisk vesen og han får meg til å le selv på mine verste dager. Han er rett og slett en så inderlig god, uselvisk og fin person; og han bruker humor til å lyse opp dagene til de rundt seg. Og det gjorde ham utrolig attraktiv i mine øyne, både personlig og seksuelt. Han gir meg trygghet og glede, og det er det mest attraktive jeg kan tenke meg. Han er min partner, min utfyllende andre halvdel, og han har alltid vært der for meg når jeg har hatt det vanskelig. Han har hverken penger eller makt, og vil aldri kunne gi meg stort av materielle gleder. Men det han gir av varme, kjærlighet og omtanke er så utrolig mye viktigere! Han kunne fint ha endt opp som andre sinte menn som går lenge uten å finne kjærligheten, for jeg og ham var begge godt over 30 når vi møtte hverandre (og vi hadde begge vært uheldig i kjærligheten). Men istedet for å bli bitter var han varm og humoristisk, og bare godtok at livet var som det var. Og det er attraktivt! Sinne og bitterhet er generelt ikke attraktive tilstander.

  Nå bruker jeg jo bare meg selv som eksempel, og jeg er bare en person. Jeg kjenner dog mange andre som har både like og ulike preferanser som meg selv, og vet at generelt kan man aldri si noe definitivt om et individ basert på gruppen vedkommende tilhører. Vi er alle individer, og bør anses, bedømmes og vurderes deretter.

 • Eirik

  Jøjje, hvem distanserer seg fra Jordan Peterson? JP sitt arbeid er en litmustest på om en person er oppegående overhodet. Hvis man blir nødt til å ta avstand fra ham, bør man finne seg en ny jobb snarest!
  > Selv de mildeste alt right-bloggerne distanserer seg fra Jordan Peterson.
  Ja, for «alt right» hater Jordan Peterson, da han en kapitalist og individualist og ikke en som ønsker seg en nasjonalsosialistisk revolusjon med fokus på rase. Alt rightere kan være enige med JP i mye, men de tror at JP er en shill / kontrollert opposisjon.
  De færreste alt-rightere er såkalte nazister – de er edgy memelords som er troll på nettet.
  Den virkelige nazismen er marginal. Vi kan skille mellom idiot-nazisme og intellektuell nazisme. Førstnevnte pleier å være mentalt forstyrrede enkeltpersoner eller kontrollert opposisjon (inkludert undercover feds), mens sistnevnte er seriøse folk, men som til tross for sin tilsynelatende edruelige intellektualisme gjerne har skylapper på enkelte områder. Skylapper er nemlig bygd inn i alle ideologier og kan være farlig for samfunnet, slik Jordan Peterson advarer oss. «Ideological possession» – det å være besatt av en ideologi og nekte å nyansere tilnærmingen sin uansett hva ideologien fører til, er farlig.
  Selv støtter jeg demokrati, med den modifikasjonen at stemmeretten burde forbeholdes hovedsakelig netto skattebetalere – dette ville nemlig ført til en mer ansvarlig og bærekraftig forvaltning av skattepenger.

 • Trym Viksås

  Gavin Mcinnes er høyreekstrem? Da vil jeg gjerne at dere utdyper. Han er ifølge han selv rase-mikser ettersom kona hans er indianer. Han startet en gruppe kalt Proudboys som i dag har medlemmer fra alle kulturer inkludert afro-amerikanske og muslimer, noe han bruker som argument IMOT at han er høyreekstrem. Videre kan dere forklare hva en høyreekstrem har å gjøre som programleder i ett show med sidekick som er asiatisk. Nynazister hater Mcinnes, fordi han klinte med kanskje like kontroversielle Milo (med etternavn jeg aldri klarer å huske eller skrive) som er homofil og jøde.
  Ikke vær lat, do your homework..!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *