Alejandro Decap og Dimitri (foto)" />

Én kommentar

  • Dame 56

    Jeg har ADHD. Jeg er ikke enig i det du skriver. Hyperaktiviteten, eller “energi” som mange kaller det, er ikke energi. For meg er det å slite på allerede tomme batterier. De fleste med ADHD er ikke “utagerende”, noen er bare rastløse, eller de tøyser og klovner. Jeg klovner nok litt. Og jeg klarer ikke å sitte i ro lenge av gangen. Hos meg er hyperaktiviteten også slik at det går så svinaktig fort rundt i hodet på meg. Jeg kan tenke på hundre ting på én gang. Jeg er sliten av hyperaktiviteten. Jeg er uendelig sliten. Jeg er sliten av å tenke så mye, og jeg er sliten av å bruke krefter på å konsentere meg.
    Jeg har prøvd Ritalin. Da var jeg konsentert for første gang i mitt liv. Det var fantastisk! Men Ritalin ga meg depresjon og store angstproblemer, så det var som å gå fra vondt til verre. Da sluttet jeg med Ritalin.
    Som barn, ungdom og student tenkte jeg ofte at det hadde vært fint om det var en person ved siden av meg for å hjelpe meg. Ikke med fag, men med å holde fokus på oppgavene. Jeg ønsket det så sterkt! Men ingen forsto hvorfor – jeg var blant de flinkeste i klassen, og ingen mente jeg trengte hjelp. Siden jeg var så smart, ble jeg overlatt til meg selv. Jeg fikk 5 og 6 i de fleste fag, og begynte å studere på et lukket studium. Det gikk et lite stykke inn i studiene, men så smalt det. Det var ikke nok å være smart, Jeg måtte kunne bruke studieteknikk, konsentrere meg, ha arbeidsvaner. Det var der mangelen på struktur og mangel på hjelp til å få inn arbeidsvaner som barn slo ut. Frem til da hadde jeg klart meg mer enn bra fordi jeg var smart. Jeg hadde seilt gjennom skole og universitet bare på å være smart og følge litt med på undervisningen. Nå sitter jeg uten utdannelse og uten jobb, utslitt og litt bitter. Jeg bruker krefter på å kvitte meg med bitterheten. Tross alt er jeg veldig privilegert, så det er ikke synd på meg. Jeg har hatt gode jobber, og har mye kompetanse. Men ingen har lyst til å ansette en som er så sliten som meg. Det forstår jeg egentlig godt.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *