Kari Bu (foto: Tommy Strømmen)" />

5 kommentarer

 • Hanne Fjelldal

  Takk…..for at DU ser oss KVINNER…i rusmiljøet…….jeg gråter når jeg leser det du skriver….for det er …MEG…. jeg er KVINNE….har vært i rusmiljøet en mannsalder, men er nå LAR-“PASIENT”. Går på metadon og valium. ( der jeg forøvrig “STRAFFES” fordi jeg bruker valium i tillegg til metadon) med ukentlige urinprøver …selv om jeg har holdt meg STABIL … i over 1 år. Å jeg bruker valiumen fordi jeg har STERK ANGST…..OG TRAUMER…. fra en barndom…som ikke var BRA….. så ja: SE OSS…HØR OSS …..AKSEPTER OSS OG FORSTÅ OSS…..vi er bare mennesker som alle andre….men vi har en KRONISK SYKDOM…..vi trenger BEHANDLING…..MEDMENNESKLIGHET….ET VERDIG LIV……ikke å bli stuet bort som UGRESS OG “SØPPEL”….. det er på tide at VI BLIR AKSEPTERT SOM MENNESKER…….vi er verken farlige….onde …eller det som Værre er…..bare …VANLIGE KVINNER…SOM DESSVERRE IKKE HADDE SAMME SJANGSE I BARNDOMMEN SOM ANDRE…..dermed havnet vi der vi er i dag……Å SYKDOMMEN bærer vi med oss resten av LIVET. Men husk:…VI VALGTE IKKE VÅR BARNDOM SELV…..VI VALGTE IKKE TRAUMENE, SMERTEN OG “SKAMMEN “…… vi bare prøvde å “RØMME FRA SMERTEN”……Å ble dessverre DE “FÆLE ” NARKOMANE…….MEN.. VI ER BARE KRONISKT SYKE MENNESKER…..Hilsen sliten KVINNE 50 år.

 • Torun

  Jeg savner et bedre ettervern.
  Og en dialog om hva et ettervern er.
  Og hva er et godt ettervern?
  Og hvordan kan et godt ettervern organiseres?
  Og hvordan kan dette følges opp for de som trenger det.
  Det er ikke bare å bli rusfri, man skal fungere i dagliglivet uten rus.
  Og ikke bare si at man kan gå på møter……det hjelper ikke alle.

 • Tonny Kolås

  Illusjonen om evig økonomisk vekst, og hvorfor det ikke er lønnsomt å hjelpe de narkomane blant oss.
  De fleste nordmenn bryr seg og er bekymret for de rusavhengige blant oss, men Norge bryr seg ikke om denne gruppen. Årsaken til det er enkel. Norge AS er tuftet på illusjonen om evig økonomisk vekst, og arbeidsplasser må skapes, koste hva det koste vil. De narkomane genererer en betydelig vekst i en rekke næringer, de sysselsetter minst 25% av hele politi Norge. Med andre ord det er helt uaktuelt å virkelig hjelpe denne gruppen, Norge skal skape arbeidsplasser, mange arbeidsplasser rundt denne gruppen. Ikke nok med det, våre politikere er så inkompetent, korrupt eller i bestefall uhyre naiv, når de tillater verdenes mest profitable, kyniske og bedritne industri, nemlig legemiddelindustrien å profitere grovt på Hepatitt medisiner og LAR medisiner. Det er vel også årsaken til at sprøyterommet (Bergen) til 25 millioner kun tillater injisering av Heroin, nemlig det stoffet legemiddelindustrien vil selge alternativer til. Og i følge de narkomane selv, er alternativene enda mer avhengighetsskapende enn Heroin.
  Mitt forslag er enkelt: En ny lov,- ett behandlingssted!
  Den nye loven deler rusmidler i 2 grupper, en gruppe med de tyngste og farligste stoff med absolutt null toleranse! All befatning med tyngre stoff det være seg bruk, besittelse eller salg medfører umiddelbar reaksjon, og da mener jeg umiddelbar, og 1 år minimum på “soning” Personer som selv ikke er brukere men selgere skal i ett år tilbringe tid sammen med brukerne og få oppleve konsekvensene og lidelsene deres salg medfører. Samtlige rusinstitusjoner legges ned, alle Straxhus og andre vi diller og daller med våre narkomane tiltak legges ned. Alle de gode intensjoner og ressurser som i dag er spredt utover hele landet fremstår mer eller mindre patetisk! La oss samle alle ressurser til ETT eneste sted, et kompetanse senter for rusfeltet, med våre beste og dedikerte fagfolk. “Sonings anstalten” skal fremstå som et 5 stjerners hotell, med plass også til et antall pårørende. Dette behandlingsted vil tilby økologisk buffe hver dag. Alle mulige trenings tilbud, alle mulige frilufts aktiviteter. Et behandlingsted selv en toppidretts utøver ville betalt for et opphold! Knyttet til dette sted er økologisk jordbruk og en rekke andre bedrifter, hvor den enkelte både deltar i matproduksjon og annen kommersiell virksomhet. De som genuint trives som bonde og skulle få trigget dette instinkt skal FÅ et stykke land dersom formålet er matproduksjon!
  Med Norges rikdom, bør ikke vi forplikte oss til å være best i klasen på alle områder? I så måte handler mitt forslag kun om vilje.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *