Fortalt til Aline Bourgetel Foto: Dimitri" />

73 kommentarer

 • Ina

  “Jeg er ikke er en innvandrer. Jeg er ferdig vandret.”
  Det var gripende ord. La oss ta vare på de verdiene vi har, som gjør det mulig å gi slike kvinner en trygg havn!

 • Hilmar Madsen

  Å sitte her å lese det hun forteller om. Er så gripende at jeg føler meg maktesløs for at en kvinne kunne bli slik behandlet av mann og sin mannlige familie. Men jeg må si til hennes utrolige modighet å teaen slik beslutning som hun gjorde, som kunne ha forårsaket hennes død. Er virkelig enestående. Heldig vis endte det bra for henne til slutt. Verden og FN bør ta fatt i et slikt system, som bedrives overfor kvinner. Hilmar Madsen

 • Harald Broder Knudtzon

  En hjertegod historie om en god utvikling på noe som begynte vondt. Jeg er helt sikker på at både Safia og hennes døtre kommer til å gjøre verden bedre.
  Det er også en historie om hva som er baksiden av en voldelig mannskultur. Det er ødelagte liv. For uansett om Safia har vunnet mye for seg og sine døtre, så har de også tapt mye. Fordi noen av deres nærmeste biologiske slektninger har blitt fremmede for dem, eller faktisk kan utgjøre en trussel.
  Jeg er glad Safia skal besøke Somalia og bruke sine kunnskaper til beste for kvinnene i Afrika, til å snakke mot omskjæring og mot undertrykking av kvinner. Kvinnesak er menneskesak.
  Safia sier hun er ferdig vandret. Heldigvis tar hun feil. Hun vandrer videre i sin sak for å gjøre verden bedre. La oss alle vandre den veien sammen.

 • Gunda-Marie

  Tårene triller og jeg sitter her så beveget og full av følelser. For en sterk historie du har, så mye smerte, men samtidig så utrolig sterk, klok og beundringsverdig positiv og konstruktiv du er. Jeg beklager på vegne av alle som har behandlet deg dårlig, men gleder meg stort over hvor du er idag. Du inspirerer virkelig til å prøve å hjelpe og bidra og ikke minst vise enda mer medmenneskelighet selv. En varm, god klem fra meg❤️

 • Svein Vold

  Takk for at du deler historien om din vonde fortid. Slike historier er med på å gi flyktningestatestikken reelt innhold, et ansikt. Mange ansikter. Jeg tror mye innvandrer-skepsis forsvinner når folk blir kjent med personene bak, med menneskeskjebnene. Det er ikke så lett å bli berørt av et tall, men bare en gråstein kan unngå å bli berørt av din historie. Du må være en usedvanlig sterk person, som ikke har bukket under, men kjempet videre. Så fantastisk at det går så bra med dine barn, og at du har fått barnebarn! Det er den aller største glede. 🙂

  Mvh bestefar til fem

 • Anita Bredesen

  Din historie berører meg sterkt.Det er utrolig hvor mye vondt et menneske skal tåle. Du har min fulle beundring, du må være en sterk kvinne. Så må jeg bare beklage på vegne av det norske folk at du må tåle uvitende og diskriminerende komentarer som fra denne Wence. Bare utrolig hva enkelte kan nedlate seg til. Håper inderlig at du lykkes med ditt arbeid for kvinner, det er så utrolig viktig. Jeg ønsker deg all mulig lykke til❤️ Varm klem fra meg.

 • Felicia

  Tusen takk Safia for at du deler din historie. Utrolig sterk og rørende! Men samtidig hatten av for den måten du har kommet deg videre på og din positive holdning. Når etniske nordmenn uvørendt kommenterer innvandrere, eller behandler andre dårlig tenker jeg ofte “tror du virkelig folk ønsker å forlate det som er trygt for å komme til Norge og havne nederst på rangstigen og bli sett ned på..”. Det er alltid en historie bak, og den er som oftest ganske sterk. Jeg er selv opprinnelig fra Kashmir, og mine foreldre har opplevd ting som gir gåsehud ved tanken. Tusen takk, All respekt og kjærlighet til deg og din familie <3

 • Inga Borsch

  Leste det og tårene bare rant som en elv. Blir så lei meg av å tenke på at det skjer så mye vold mot kvinner og barn og at hva folk opplever og går gjennom alt det umenneskelige rundt om i verden. Mens vi lever og befinner oss i en rolig og stabilt land og sted….

 • Astrid Ana Felix Arenas

  Det var sterkt og opprivande det du delar med oss Safia. Din åpenhet påverkar og berører hjarte mitt❤ Eg er berre så glad for at du kom deg vekk og i tryggheit. Og at du kan berike våre land med din kunnskap, mot og visdom. Eg kjenner deg ikkje, men er glad i deg likevel Ønskjer deg alt godt i framtida.
  Mvh Astrid Ana

 • Christina

  Kjære Safia det slår hjertet mitt i tusen vis av biter når jeg fikk lese dette her jeg syntes det er sykt at som jente/kvinne(r) må oppleve dette det gjorde så vondt å lese
  Det krever så mye mot å legge dette ut og det er det bare respekt av.
  Jeg håper du har det så mye bedre her i Norge nå enn du hadde der borte
  Som jente på 19 år gjorde dette vondt å lese.
  Ingen ingen fortjener det du har opplevd det burde ikke ha skjedd
  Håper du har det bedre nå
  Mvh cj

 • Evald Martinsen

  Som en skrev her. Det var som et jordskjelv å lese din historie. Det var det virkelig. Vanskelig å holde tårene tilbake. Som mann ble jeg skuffet og samtidig sint, over den behandlingen du har vært utsatt for. Du gjør en fantastisk forskjell med å være den du er og hvor du kommer fra. Ønsker deg og dine alt godt.

 • VanjaOline

  Du er helt unik kjære Safia…
  Takk for at du kom til Norge, takk for at du var i Harstad og takk for at du lærte mæ afrikansk magedans ❤
  Ønske dæ masse masse lykke til videre. Verden trenger din stemme.

 • Rita Helme

  Jeg har hørt deler av din historie i natten, på Olavsgården.Å se den på skrift treffer meg rett i hjertet. Hvor sterk du er. Hvor mye rikere jeg er som har fått bli kjent med deg. For et fantastisk arbeide du gjør!!

 • Mette Freiesleben

  Tak fordi du delte din historie med os. Jeg vil gerne bruge den i min skoleklasse i København- De skal lære norsk alligevel og så får de sådanne vigtige informationer om kvindeliv i Somalia oveni- jeg ønsker dig alt godt i livet. ❤️

 • Emnet

  Veldig sterkt! Veldig stolt av deg! “Jeg er ikke en innvandrer. Jeg er ferdig vandret. Vi er alle medvandrere, så la oss vandre sammen på denne kloden, gjennom godt og vondt”. Dette gjordet sterkt inntrykk på meg. Vi lever jo her på denne planeten for en stund hvor enn vi er. Det er blitt unaturlig for meg å høre folk sier innvandrer eller utlendinger til meg fordi at etter så mange år i Norge er det ikke slik jeg føler inn i meg. Jeg føler meg hjem og Norge er blitt mitt hjem og elesker det slik. Som du sa: La oss vndre sammen! Takk at du hadde mot til å dele historien din-rørende!

  Beste ønske til deg og dine

 • sahra

  Takk for at du delt din historien safia den er så rørende ,du er en rollemodell ikke bare for meg men for alle somalisk kvinne som kom i et fremmed land og gjøre utfordrin

 • Jorunn Bjørklund

  Veldig trist og lese , så vondt du har hatt det uten hjelp fra familien , du er virkelig fantastisk !Så flott at du reddet deg og jentene dine , ønsker deg alt godt .

 • Thor Grinde

  Kjære Safia!
  Her ser vi hvordan du beveger mennesker, med din historie, ditt arbeide og din personlighet. Du gjør en så viktig jobb på så mange måter! Du gjør en stor forskjell!
  Håper vi treffes igjen snart!
  Så ønsker jeg deg og dine et riktig godt nytt år! Utfordringer blir det nok av – til oss alle.
  Thor

 • Liv

  Tenk så utrolig modig og sterk du har vært. Håper du får omsorg og ikke trenger å ha et så stort ansvar i fremtiden. Takk for at du delte denne utolige historien med oss <3

 • Anita A Jørgensen

  Sterk historie som gjør inntrykk! Veldig glad du kom deg ut av elendigheten og at du nå har det godt her i Norge! Både du og dine barn! For ei tøff dame!!! Takk for at du valgte å komme til Norge!

 • Liv Kari Håland

  Hei, først en stor takk til en så tydelig, sterk og modig medsøster!
  Som sykepleier vokst opp i trygge omgivelser er jeg utrolig stolt av deg, Safia!
  Jeg ønsker deg lykke til i ditt videre viktige arbeid for opplysning, rettferdighet, fred og rett til egne valg !

  Hilsen Liv Kari

 • Liv Kari Håland

  Takk for at du er så tydelig, sterk og modig!
  Som sykepleier vokst opp i trygge ,gode omgivelser er jeg utrolig stolt av deg, Safia!Tenk hva ditt engasjement kan gjøre for å endre livene til andre kvinner som opplever slik urett og smerte!
  Jeg har tidligere sett artikkel og bilde av deg i ” Sykepleien” og ønsker deg LYKKE TIL VIDERE AV HELE MITT HJERTE!LIVET er for verdifullt til å plages av urettferdig smerte!

 • Britt Margrete Hedlund

  Takk for at du deler ditt liv med oss <3 Jeg ønsker deg og dine alt godt <3

 • Asbjørg Jensvoll Strøm

  Kjære Safia, når jeg leste kommentarene, ble jeg klar over at jeg har sett deg i Harstad (jeg bor i nærheten), og jeg skulle ønske at at jeg hadde kjent deg og kjent din historie før. Jeg har lest og grått. Dette var sterkt! Jeg har lest bøker før, bøker som har fortalt lignende historier, og blitt berørt av dem også, men ikke som nå. Du er en av dem som gjør en forskjell! Jeg bøyer mitt hode i respekt. Jeg håper mange leser din historie og kjenner på ansvaret vi alle bærer! Asbjørg Jensvoll Strøm, Grovfjord.

 • Alice Welsh

  Tusen takk for en nydelig artikkel! Det er så viktig at vi forstår mennersker som resurser og ikke byrder. Vi snakker om integering som om det handlet om å utslette den tilkomnes kultur og lappe den over med en imaginær ur-norskhet, så vi kan slippe å bli utsatt for anderledeshet og etterpå klappe dem på skulderen og si “gratulerer, nå er du norsk”, som om det som skulle vært utslettet tross alt var verdiløst. Men det kan aldri gjøre annet enn å fremmedgjøre mennesker, gjøre dem triste, sinte og stridige. Barn som vokser opp med beskjeden om at kulturen deres er uønsket, tilstedeværelsen deres er uønsket, om at de har å bli som alle andre, har så vanskelig for å finne en plass i samfunnet. Målet må være ønske velkommen, være åpen for hverandres kulturer og erfaringer, lytte og snakke, utdanne og jobbe sammen. Flere stemmer som dine vil bære oss dit!

 • Bente

  Takk skal du ha for at du er sterk som står fram, og at du hjelper dem som trenger det <3

 • Rolf-Arne Nicolaisen

  En sterk historie , som for meg på nytt viser at vi forstår så lite. Som voksen far og bestefar så er det ufattelig hva folk kan få seg til å gjøre. Som et feilbarlig menneske så forundrer jeg, meg også over hva noen kan utstå av andres overgrep

 • Anne Marie Hovland

  En sterk historie fra en sterk dame. Vold frykt og undertrykkelse må bekjempes.

 • Aina Berkhuizen

  Tack för att du berättade, att du orkade, ansträngde dig och ville. Tack för att du jobbar mot könsstympning och tack för att du stod upp för dig själv och dina barn. Jag vet inte var du fick styrkan ifrån, men det var fantastiskt bra gjort.

 • Jeanette Bergersen

  Tusen hjertelig takk for rørende og sterk historie om Deres liv . Masse lykke til med Prosjektet du bidrar med Nå.
  Dere er Enestående og flott. Mvh jeanette

 • Ann Lena Withbro

  Takk Safie og Aline. Takk for at dere deler så ærlig og direkte om hva vi mennesker er og kan være. Jeg kjenner dere ikke, men dere er begge for meg modige, sterke, lærevillige, rollemodeller, medmennesker og medvandrere. Måtte det arbeidet dere begge gjør bære mange frukter som fortsetter å bidra til å endre verden til det bedre. Takk.

 • Trine

  Jeg har ikke ord! Det er som et jordskjelv å lese om ditt liv. Takk for alt du gjør for å hjelpe og takk for at du deler historien. Jeg håper Norge ikke skal være fanget av fremmedfrykt og at vi tar imot alt vi kan av mennnesker som må flykte for sitt liv.

 • Kine

  Vakre menneske, vakre medsøster, det gjør vondt å lese. Takk for at du deler og at du setter livet i et nytt perspektiv.

 • Ann-Britt Andersen

  En flott og sterk dame.og du har vist mot og styrke i en meget vanskelig tid for deg og dine barn❤Og du står med en sterk ryggrad som mange bare kan drømme omHåper du fortsetter å være lykkelig i Norge med ditt liv❤Klem fra Ann-Britt

 • Heidi Moholt

  For en kvinne du er ,mange menn har ikke det mot du har vist❤Du har reddet din vakre jenter vekk fra hvert menneskes mareritt ❤Du har kommet deg gjennom noe vi i Norge aldri kunne drømt om.Selv om noen kvinner også i Norge blir mishandlet ,håper de lærer noe av dette.Den dagen jeg trenger en sykepleier håper jeg det blir deg ❤mvh Heidi Moholt

 • Ingun Hamnvik

  Vi er alle søstre og brødre i denne fargerike , forferdelige og fantastiske verden.Takk for din utrolige historie, kjære søster Safia.Du gir håp til mange med din styrke og uttrettelige iver.

 • Heidi Moholt

  Skulle s inderlig ønske at flere blei som deg ❤Du er en fantastisk kvinne mrd ett mot selv en mann kan frykte❤Dette reddet du fine barn på ,velkommen til Norge ❤️håper du blir min sykepleie om jeg skulle trenge det ❤❤mvh Heidi Moholt

 • Ank de Jong

  Takk Safia at du deler din historie med oss og lykke til med arbeidet du gjer! Det er eit veldig viktig arbeid. Du er ei modig og sterk kvinne.

 • Justyna

  Safia du er en helt og engel i kjole, hadde hjalp så mange og historien din skal hjelpe enda flere. Kunnskap det er det eneste som vi kan kjempe mot vold. Glad i deg

  • Kari Veiteberg

   Safia Y. Abdi Haase, du er ei sjeldan perle. Takk for at du fortel frå livet ditt! Ja, no er du ferdig vandra til Norge! Og så viser du andre nordmenn at det var DU som gjennomfører og tar initiativ til samankomst i nabolaget. Respekt og heder til deg! Lys og fred , Kari

 • isabelle couradin

  Veldig berørt av din historien , jeg er glad at du har fått ett rolig sted å bo i fred i Norge med familien din. Nå hjelper du andre kvinner fra der du bodde og dette vil gjøre at verden blir bedre. Du er en fantastisk kvinne, Safia!

 • Hermod johansen

  Hei, Safia. Lykke til med dine prosjekt. Flott å lese om deg så mange år etter at vi ble litt kjent i Harstad for mange mange år siden!

 • Aani Danielsen

  Takk flotte Safia. Selv om jeg har hørt din historie før, så er den like fantastisk. Takk for at jeg får ha deg som medvandrer og fbvenn.
  Klem fra Lofotingen i Horten

 • Norunn Bremstein

  Fantastisk kvinne,men kor mange greier å ta opp denne kampen?Korleis kan fleire få hjelp?

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *