Aline Bourgetel og Dimitri (foto)" />

11 kommentarer

 • Mette

  Silje: Jeg leste det du skrev. Har man problemer så man er nødt for å ruse seg for å glemme så har det INGENTING med hasjen å gjøre at man tyr til sterkere saker. Hadde perseoner medså sterke problemer startet rett på alkohol så hadde de mest sannsynlig enten drukket seg ihjel (da alkohol faktirk er det farligste rusmiddelet), eller startet med Heroin uansett. Så man kan ikke si at Hasj er inngangsporten. Jeg var også skeptisk til det og mente det i en stund. Men har man store nok lidelser og ikke klarer å styre de vekk med terapi eller annen hjelp så er det veldig lett å få hjelp fra rus. Hilsen en som ikke har prøvd.

 • Jane Doe

  Så er det vell hennes feil at hun prøvde sterkere stoffer, jeg har nå ivertfall noe som heter selvkontroll 😉 Hvis du ikke har det å begynner med sterkere stoffer så er det ikke hasjen sin feil, det er din egen feil. Ha litt selvinnsikt og ikke prøv å skyld på noen/noe andre/annet.

  • Camilla

   Det er ikke lett å bare gå og skaffe seg litt selvkontroll eller selvinnsikt, dessuten, om selvinnsikten er f eks “ingen vil ha meg,” som hun skriver, vil livet føles meningsløst og man vil fylle tomrommet med ting som føles godt, f eks rus. Ikke alle har vært like heldige og blitt født inn i en konfliktfri tilværelse. Jeg har full forståelse. Stå på!

 • Silje

  Dere som nevner at hasj ikke er farlig: Altså ja ok, den er sikkert harmløs! Men når man ikke føler hasjen er “sterk” nok til å glemme vonde følelser (eller andre grunner) så man prøver sterkere saker, så er vel hasj på en måte begynnelsen av andre og sterkere rusmidler? (Siden hasj regnes som narkotika, noe f.eks morsmelk ikke er). Hasjen er kanskje ikke fysisk grunnen til man går til sterkere saker, men er likevel der man begynte. Fryktelig få mennesker som starter rett på heroin, så hasj KAN være starten på mye.
  Sterk og fin historie! Sånne historier må mer ut i samfunnet, for det er alt for mange som er i samme sko.

 • Marit MA

  Hei, dere som kritiserer Isabel for å beskrive sin rushistorie slik hun gjør. Det er jo slik hun opplever det! Bra intervju, ærlig og med selvinnsikt. Stå på Isabel!

 • Hamar venn

  Takk for at du deler din livshistorie med oss. Jeg vil bare skrive en liten kommentar til Marie og “Ola Norman”. Hvis dere har lest hele artikkelen, så står det ikke et sted at hasj var det som ødela denne personens liv. Hvis du mener at 9 av 10 mennesker som røyker har et tilnærmet normalt liv, kan du heller tenke at denne artikkelen er for den siste personen som trenger det. Hun skriver tydelig at hun har hatt problemer med selvfølelse, sinne og sorg siden hun var liten. Bakgrunnen for dette og det som har skjedd gjennom hele livet hennes førte henne dit hun havnet. Det viktige her er å se hele konteksten. Det at Isabell har kommet dit hun er i dag, var grunnet hennes indre motivasjon, samtidig som hun får vokse gjennom Forandringsfabrikken. Dette er stort. Vi heier på deg Isabel.

 • Jane Doe

  Litt frustrerende at du skylder på at det er hasjen som var grunnen til at du begynte med sterkere stoffer når teorien om at hasj leder til sterkere stoffer er blitt motbevist 🙂 Det er det samme som å si at alle narkomane begynte med morsmelk så morsmelk leder til heroinavhengighet så såklart må morsmelk bli ulovelig, eller? Idiotisk argument spør du meg. Hasj har ikke drept en eneste person i historien, tidligeste bruken for hasj er for 5000år siden, er bare for ca. 100år siden at det ble ulovelig. Men så foretrekker jo mesteparten av befolkningen å drikke seg driting 🙂

 • Ola Normann

  Så bra du har fått livet ditt på stell:) MEN slike innlegg ødelegger for den store majoriteten av oss som røyker med å bli akseptert av samfunnet. 9av10 som røyker er veldig oppegående medlemmer av samfunnet. Det er ikke hasjen som ødela deg, det er miljøet.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *