fortalt til Even Skyrud (foto: Pernille Sandberg)" />

3 kommentarer

 • Kari kari

  Kanskje du kan spørre legen om du kan prøve noe som heter neaurotin (tror det er sånn det skrives) de egentlig for epelepsi men hjelper mot store smerter…og hvis du har liten uføretrygd så får du alle blå resepter gratis og betaler ikke egenandel.det kan spørre om på apoteket de vet det.

 • Espen Carlsen

  Hvis morfin hjelper… Noe som for øvrig koster plenty…. Har du vurdert lar og
  f. Eks metadon…. Evt subutex??? Så kunne du slite mindre å bruke penga på andre ting mener jeg!! Dette må være første gang jeg anbefaler Den etaten som ett noe tvilsomt forslag. Men… Dette høres jo helt for jævlig ut og virker som kronisk tilstand så rart ikke legen din gjør noe for deg. Mvh Espen Carlsen

  • Turid tuslebakken

   LARmedisiner er viden kjent for masse grusomme bivirkninger. I tillegg er stigmaet så stort innen systemet at hvis man først har vært i lar så slutter de å ta deg seriøst som pasient ellers. Om du har psykiske lidelser, blir du fortalt at det er fordi du ruser deg, har du kroniske smerter (som denne mannen), vil du aldri få hjelp eller medisiner som normale folk ville fått. Selv om det er 15 år siden du sluttet med metadon vil du alltid være mindre verdt enn andre i systemet og hver gang du drar til legen og trenger medikamenter vil de nekte deg fordi “du er bare ute etter å ruse deg”. Bror min er schizofren siden barndommen og har selvmedisinert siden tenårene. Han får ingen hjelp og ingen medisiner. De mener at han hører stemmer fordi han bruker opiater, selv om han er diagnosert årevis før han begynte med rus. Han har nå vært i lar i 3 år (med grusomme side effects av medisinene) og gjort det veldig bra der, trappet ned og fått seg fast jobb… og fremdeles får han ikke hjelp for diagnosen. Stigmaet er for innarbeidet hos de som jobber med rus og psykiatri : de tror blindt på all statspropagandaen.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *