Kari Bu (tekst og foto)" />

13 kommentarer

 • Martin Pedersen

  Jeg går på Metadon og har gjort det i ca 15 år. Jeg fikk smaken på morfin og opiater etter en lengre tids behandling på sykehus (8mnd) hvor jeg mesteparten hadde så store smerter at det var påkrevd med opiater nesten daglig. Sykehuspersonalet var fullstendig klar over at det var uheldig å måtte gi meg så mye smertestillende med opiater. De gangene de bestemte seg for å være restriktiv var et mareritt for meg. Jeg er glad for at de likevel tok til fornuft og ga meg smertestillende som jeg faktisk trengte. Hvis ikke tror jeg at jeg hadde hoppet ut fra vinduet i 6 etg.

  Når jeg etterhvert ble helbredet for sykdommen, ble jeg trappet ned og senere skrevet. Jeg klarte desverre ikke å glemme opiatene og etter noen år med misbruk endte jeg opp hos LAR. Jeg skal være den første til å innrømme at de strenge rutinene, prøvene og hyppige turer til apoteket var veldig irriterende, men jeg har fakti litt forståelse or det. Jeg bor i nord-norge og er helt avhengig av å ha bilsertifikat. Prøvene hjelper mao meg med å overbevise samfunnet at jeg kan kjøre bil i trafikken uten å misbruke noe. Det har også ført til at jeg de siste 13 årene har hatt fast jobb. Min fastlege er en ressurs for meg og vi har hatt mange fine ansvarsgruppe-møter sammen med LAR.

  Jeg har jo fått med meg alle de ulykksalige historiene om folk som har helt andre erfaringer, men jeg tror det blir enkelt å bare skylde på LAR. Det er mange som gjør en god jobb i LAR og mange har fått livet radikalt forbedret vha egen innsats i samarbeid med LAR.

  Føler det er viktig at det også kommer frem i bildet. Synes forresten at de gjør mye riktig også i andre land som Belgia, Sveits og Nederland. Med en modifisert infrastruktur i denne delen av helsevesenet kan vi kanskje kopiere det som går bra i utlandet.

  • Kenneth Guldteig

   INGENTING er bra med norsk LAR sett fra mer intelligente internasjonale helsemyndigheter ! I de fleste andre europeiske land velger de heller å ødelegge ett dårlig fungerende system istedet for å bruke systemet til å ødelegge dårlig fungerende pasienter ytterligere!
   I LAR-midt får man UMIDDELBART nei til metadon om man erbehov av en Sobril eller Imovane i løpet av døgnet og ikke sier fra seg dette. Hovedbudskapet deres er: “AT SÅ LANGT DET LAR SEG GJØRE, SKAL VI FORHINDRE AT DE SOM IKKE SIER FRA SEG FORSKRIVNING AV B-PREPARATER FÅR TILSTREKKERLIG (om i det hele tatt reel) OPIOIDSUBSTITUSJON!”

 • T. Charles Myhre

  Kroppen og Organene mine er ødelagt av metadon. LAR har forværret livssituasjonen min selvom jeg har sluttet med narkotika. 10 år i LAR og har ikke sett snurten av rehabilitering eller oppfølging av LAR i Nord avd. Finnmark. Får heldigvis til å gråte nå ❤️

  • Kenneth Guldteig

   Noen som vet?? Please! Desperat etter metadon (m.a.o trygghet, opioidsubtitusjon, stabilitet osv.. på samme måte som enkelte har nytte av Buprenorfin utover lindring av fysiske abstinenssymptomer av annet opoid.. jeg er ikke en av dem og buprenorfin øker nivå av angst, uro, despresjon, håpløshet, frustrasjon, aggresjon/agitasjon, “eksistensielle/åndelige smerter” og selvmordstanker)

   • Jan Pedersen

    Ta å Google han å send han en mail, så går d garantert bra, har gått der selv siden 2011.

 • Ståle Hansen

  Den Norske stat venter i praksis på at du skal dø.. De samler de tunge narkomane sammen med de som har klart seg fint i 20 år.. Nå skal alle være nødt til å ha omgang med hverandre.. De ønsker problemet vekk, og at alle dør er best.. Sats på nye generasjonen er policien her.. Jeg har vært å Metadon i 10 år, magen tåler ikke mer, det dreper meg.. Spurte om hjelp til å komme av metadon,,.. NEI dette er for resten av ditt lille liv

 • Isabell

  Gått på metadon i mange år men vil nå gå av men er livredd for har gjort det en gang før og det endte ikke bra. Stoler ikke på LAR. Skulle ønske jeg hadde en person jeg kunne stolt på. Som jeg kunne lagd en ordentlig plan om avtrapping sammen med. På LAR så er det alle over en kam(ofte min egen erfaring) . tillit har alt å si oppi dette. Dette er mitt liv det er snakk om og jeg tar det seriøst.

  • Jpe

   Hei Isabell. Du har rett til behandling for nedtrapping eller fjerning av Metadon ved enten innleggelse på sykehus og rehabilitering. Om du fortsatt skal gå på metadon og bare trappe ned så har du rett til meget god hjelp der også. Om du ikke får så god hjelp så rappotere du dette videre opp i systemet eller annmelder dem til politiet så de får satt opp en sak på dette. Jeg går på sterk dose av metadon for sterke mage smerter og metadon har gitt meg store helselige/sykiske plager.. Tok dette med fastlege som sa du har rett til hjelp når du selv vil eller trenger det, er påbudt å hjelpe folk med slike plager. Lykke til videre Isabell.. PS jeg kommer til å politianmelde sykehus for å ha ødelagt livet mitt mye mere.

 • Fredrik

  Jeg er selv i LAR-midt og har mye jeg skulle sagt. Når jeg går til fastlegen min tør jeg ikke inrømme til ham at jeg har hatt tilbakefall til rus pga konsekvenser.
  Jeg ser etter alternativ behandling i utlandet som jeg skal betale selv. Har vært hos Marc Reisinger for mange år siden før jeg kom inn i LAR og han er virkelig en god mann.

 • Janne Lundby

  Hei
  utrolig at det finnes en Lege som har en slik Forstand at han Gjør livet verd å leve med Substitusjon behandling og rehabilitering.
  Samtidig hjelp til å komme seg ut av det på en verdig måte som Lar Norge skulle ha Skjønt for lenge siden

  • Jan Pedersen

   Han er utrolig, har snart gått til ham i ti år, å er like hyggelig å komme til han hver mnd.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *