Kari Bu og Dimitri (foto)" />

4 kommentarer

 • Amalie

  Jeg har en kompis som sliter med rus, og som trenger ADHD medisin, men han får ikke det av sykehuset.
  Hvordan kan jeg hjelpe han?

 • ALX

  Veldig bra artikkel!
  Det eneste jeg stusset på (sier ikke at jeg ikke tror på det), men det står at LAR pasienter med ADHD ikke blir medisinert for dette!?
  Jeg er selv LAR pasient og jeg blir medisinert for ADHD, jeg kjenner også til flere tilfeller av dette, så har jeg og de jeg vet om bare hatt flaks siden vi blir medisinert for dette da? Eller kommer det an på hvor i landet vi bor ( som det gjør når det er snakk om at LAR pasienter kan/kan ikke medisineres med benzodiazepiner)?

  Just wondering 😉

  Just wondering

  • ALX

   Beklager, bare ignorer den meldinga jeg skreiv, klarte helt å overse den meldinga fra A K..

 • AK

  Godt jobba! Bra Heidi kan informere hjelpeapparatet!

  Ifølge nasjonalfaglig retningslinjer kan man fra januar 2017 få sentralstimulerende medikamentell og være i LAR: “Behandling med sentralstimulerende legemidler til personer med ADHD/Hyperkinetisk forstyrrelse som er i Legemiddelassistert rehabilitering (LAR) for sitt rusmiddelmisbruk, bør skje i spesialisthelsetjenesten.
  Det vurderes som forsvarlig at personer med diagnosen ADHD/ Hyperkinetisk forstyrrelse og rusmiddelavhengighet, inklusiv personer som får legemiddelassistert rehabilitering (LAR), kan gis tilbud om behandling med sentralstimulerende legemidler. Slik kombinasjonsbehandlig krever tett oppfølging av spesialisthelsetjenesten for å lykkes, men enkelte ganger er det pasienter som fungerer så godt i hverdagen at det kan vurderes om behandlingen skal overføres til fastlegen/kommunale tjenester.”

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *