Gi Erlik-selgerne en ny start

Erlik er til for selgerne, men etter at Covid-19-epidemien tvang oss til å stenge dørene, har vi ikke kunnet tilby verdig arbeid til de som trenger det mest, som jo er formålet med et gatemagasin. Flere hundre selgere som vanligvis starter dagen med en tur til salgskontoret for å kjøpe magasiner de kan selge videre til deg på gata, står nå uten en jobb.

Mange av dere har allerede kontaktet oss med et ønske om å bidra på ulike måter, det er vi veldig takknemlige for. Likevel har vi måttet skuffe flere. Vi har ikke mulighet til å videreformidle økonomisk hjelp til selgerne så lenge denne situasjonen pågår.

Den nære kontakten som oppstår på gata mellom selger og kunde, sammen med det triste faktum at mange av selgerne våre er i risikogruppa, gjør det uforsvarlig å legge til rette for gatemagasinsalg nå. Andre gatemagasiner i Norge og resten av verden har innsett det samme, og stengt salget midlertidig.

Erlik skal også være et talerør for selgerne og gatefolket. Dette vil vi i tiden fremover ivareta ved å publisere en rekke artikler på erlik.no, om selgernes opplevelser av den unntakstilstanden de, som oss alle, nå lever i. Vi har valgt å kalle prosjektet «Stemmer fra tomme gater».

Når du klikker deg inn og leser sakene på nettsiden, vil vi samtidig oppfordre deg til å gi et bidrag til vår innsamling Gi selgerne en ny start. Innsamlede midler vil benyttes til å gi utgaver av neste magasin gratis til selgerne, den dagen de igjen kan gå på jobb. Det betyr dobbelt så høy inntekt til selgerne, som vanligvis kjøper bladet for 50 kroner, før de selger det for 100.

Vi gjør dette så gjengen vår skal få en ekstra god start, og komme seg lettere på beina igjen, når dette endelig er over.

Første artikkel i «Stemmer fra tomme gater» kan leses her.

Bidrag til kampanjen Gi selgerne en ny start kan gis på:

VIPPS: 599295

Gavekonto: 5082 05 86570