Kari Bu og Dimitri/Ingrid F. Bjørbo (foto)" />

6 kommentarer

 • Morten Andersen

  Ved en bedre livssituasjon der rusfrihet er vedvarende, reduseres risiko for tilbakefall.
  Ved et tilbakefall selv etter lengre tids rusfrihet, starter de fleste der de stoppet sist.

 • L F G

  Det er viktig å huske på at rusavhengighet også er en mental, følelsesmessig sykdom. Mange har stort sosialt nettverk og mange venner, men akter likevel ikke å stå i mot besettelsen i det å ruse seg og utvikler rusavhengighet.

 • Kåre Ugland Olsen

  Meget bra skrevet. Neten utrolig at det er skrevet av en som ikke er rusavhengig selv. Jeg har vært rusfri 141 dager I dag. Jeg slutta av meg selv I 2006 og holt meg I 6,5 år men havna utpå igjen. Denne gangen gikk jeg I behandling på ara Kristiansand. 9 uker på basis og har nå vært 5 uker på rehabiliterings posten. Jeg har vært ufb siden sommeren 2014. Har nå fått leilighet så er på perm hos meg selv denne helga. Å lære, forstå og akseptere at jeg er rusavhengig har vært avgjørende for meg. Og jeg tror det er en lærdom alle misbrukere må igjennom for å kunne få et værdig liv. Som du skriver så er det ikke å slutte å bruke som som er vanskelig, problemet er å lære å leve uten rusmidler. Det er vanskelig å finne å vite hvor jeg skal spørre om hjelp. Nå er det under to måneder til jeg er ferdig på rehabiliterings posten. Da skal jeg bo å klare meg selv. Og jeg trenger virkelig hjelp videre I livet. Jeg er 42 år å ønsker virkelig ikke tilbake til det helvete jeg har levd I 15 år. Har du noen råd å veiledning hva salgs hjelp jeg kan få fremover?

 • Richard dale

  Bra skrevet, men den fonten gjorde det om til en irriterende leseropplevelse. Men bra skrevet

  • Anonym

   Jeg har värt rusmisbruker i 21 år , i dag er jeg 35 år har värt rusfri i i 13mnd.. Sluttet på Metadonen etter å gått på.100mg i 4 år.
   Dette klarte jeg uten noen form for nedtrapping,dette vil ikke anbefale..MEN jeg viste at syken min var sterk nok..og en fortell var at jeg ikke hadde sidemisbruk under aLAr.. I dag er jeg i jobb har kjæreste. . Og vil gjerne dele min historie, d er ett eventyr.. Og det går han.. jeg var I renesteinen men no er jeg i full kontakt med mine gode og ikke minst vonde fölelser

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *