Maja Thune (foto: Dimitri)" />

3 kommentarer

 • Elin sverdrup-Thygeson

  Takk til Maja Thune som skriver klart og tydelig noe som alle som jobber i psykiatrien burde lytte til. Det er nestekjærligheten som har manglet, både innenfor systemet og utenfor. Kanskje noe å ta fatt på. Ikke umulig dersom vi forstår at vi alle er elsket fra Skaperens side, og kan hente den rette inspirasjonen derifra. Ingen grunn til å forkaste gudstroen og å ha Jesus som forbilde. Jeg er selv en overlever som slapp ut etter ni måneder i tvangsregimet, rett ut i skolejobb i realskolen nordpå, og har klart meg som enslig mor til en gutt på dengang 6 år, satt på gata av familien.

  Som voksen havnet sønnen min i tvangsregimet. Vi var med på nedleggelsen av Reitgjerdet, sikkert med i Guds plan, også for oss. Men den støtten han trengte for å komme seg ut derifra ble det vanskelig å oppdrive, så han døde av kreft i galleblæren for vel 15 år siden på Dikemark.

  Hvor mange får den støtten de trenger til å klare å komme seg på beina etter alvorlige kriser, ofte forårsaket av andre mennesker, eller av vår felles unnfallenhet. Psykiske lidelser skyldes til en stor grad menneskelig svikt og mangel på forståelse. Der bør ressursene settes inn, til det!

  • Fridazzy

   Fin kommentar. Forferdelig at du mista sønnen din på den måten, Elin. At sønnen din døde mens han var på Dikemark betyr ikke at han døde pga det som skjedde der. Det er viktig at vi ser hverandre. Helt livsnødvendig. Håper det blir bedre etter pandemien. Ja, hadde enda psykiatri vært direkte årsak til kreft! Den sammenhengen skulle jeg gjerne sett i forskninga. Hvor er den vitenskapelige dokumentasjonen på at nevroleptika ikke har god effekt for mange? Jeg fant denne; https://rop.no/aktuelt/antipsykotika—fordeler-og-ulemper/…..Psykiatrien er ikke bare ond, det kan jeg bekrefte av egen erfaring og flere andre jeg har snakket med. Det er en grov overforenkling.

 • Elin sverdrup-Thygeson

  Takk til Maja som skrev dette, og lykke til med at våre brukerstemmer blir hørt. Jeg er en overlever!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *