Kari Bu (foto: Foto: Kristian A.G. Lundby)" />

22 kommentarer

 • Linda

  Dette er noe politiker og helseminister Bent Høye nå bør ta rak i da de gikk til valg 2 ganger om å hjelpe narkomane så på høy tid at høyre med statsminister nå innfrir på dette tilbudet som trengs og tenk bare hvor lite folk det da blir i gatene i Oslo!! Må vel være positivt dette for alle som klager på oss narkomane som opptar plass og blir bortvist i 56 timer! Dette er nedverdigende og flaut å oppleve fra politiet å bli nekta i opptil 3 døgn å kunne bevege seg fritt på gata vi betaler høy skatt på enda skal de nekte oss å bevege oss i hele Oslo om man blir tatt nå i koronna tidene! På høy tid å slutte å tråkke på oss svakeste som de mener,spør du meg er vi sterkeste som takler all dritten vi opplever daglig så dette bør vel være musikk i ørene på FrP og høyre så nå bør regjeringen innfri sitt løfte for en hans skyld å støtte dette med dolcontin og valium som er ett stort behov for alle ikke bare de over 60 år men alle som 1 håper dette blir støttet av rike og andre for dette er det mest positive jeg har hørt på lang tid og av erfaring på dolcontin 30 mg og valium så funker dette og jeg har nå greid 8 år med kun 4 tilbakefall!! Så nå bør alle få dette tilbudet da dette er ett bra tilbud og mer enn 30 mg er ikke nødvendig for å overleve dagen men 1 er for lite det blir 5 stk om dagen som er holdbart uten å være synlig rusa og kommer Ann på hver enkelt sin toleransegrense vel? Skal ikke si mere men ønsker dette startes opp da min lille søster har stort behov for denne hjelpen❤️❤️Plz våkn opp regjering og du Bent Høie bør lese dette

 • Arne Valheim

  Treng behandling som er utenfor LAR gikk rett ut i 2016,døde av abstinenser i USA,på ferie,sykehuset redda meg,men kostet kvart million.Går på Ritalin å sobril,men kun frisk når eg kjøp opiat i tillegg.Å det er ik mye eg treng.Mindre enn LAR sin oppstartdose,om en vært der før.(klar meg m 10mg.oxicontin)
  Det er alt eg treng oppå d eg får,men nå kjøp eg di piller,å selger bestemmer pris di vet eg kjøp fordi d er d eneste som gjer at eg bli frisk.Har ruset meg fra 12-årsalderen er nå52,å etter LAR er liv ødlagt,før d kunne det skjules. Å d folk ik vet,få ik eg vondt av.Hadde fast jobb,ordna liv,alt ødlagt når eg va dum nok t gå inn i LAR

  • Anne Lise Jensen

   Fikk bare lyst og si til dæ at æ e glad du si ifra om korsn du har det…æ e søstra tell én som fremdeles e i LAR etter mange år. Kanskje derfor også at æ kan si “korsn du har det” selv om du ikke egentlig har sagt noe om det…æ har sotte på sidelinja med tåra, såra følelsa, krenka stolthet, sinne over meininga og behov som ikke når frem…fordi æ e ei søster og del av en familie…vet æ at det ligg mye imellom alle fakta, men du klar og få frem det viktige. “LAR” har fått god innpass, en sjanse fra politisk hold…for å vær di narkomanes støtte og hjelp til en normal eller tilnærma normal hverdag…di har svikta dæ; det va ikke du som var dum !

 • Anca

  Jeg ønsker meg et foredrag fra Eika for ALLE firkanta behandlere i DPS/hjelpeapparatet forøvrig! Hilsen oppgitt vernepleier.

 • Liz-Beth

  Håper virkelig disse fantastiske menneskene får innvilget disse pengene.
  Synest det er facinerende å lese at det ble innvilget titallstusen kroner til fritidstilbud, og at det på toppen var prioritert på GOLF!!
  Hvor mangen syke rusavhengige tenker på å sille golf????
  Er rystet over forvaltningen av midler, disse menneskene har søkt om 1,7 millioner kroner til nødvendig medisin og utstyr til behandling av akutte farlige helseproblemer!, men det blir innvilget denne summen x 30 til at De heller kan spille golf!! Og mye den summen går nok til leie av golfbane , utstyr etc , slik at eierene tjener enda mer penger!!
  Hilsen pårørende

 • Monika

  Hvis det er behov for flere personal, ønsker jeg å kunne bidra i jobben.
  Jeg har erfaring innen rus og psykiatri, både i kommunalt og statlig regi.

 • Lisbet Irene Netteland

  Kjære gode mor, Den største SKAMMEN er helsevesenet for disse kjære barn/ voksne.
  Virkelig en stor falitt.

 • Lillian

  Jeg håper virkelig att dere får den støtten dere trenger får det hadde vært til en stor hjelp til veldig mange

 • Rita Sofie Madsen

  Måtte dette tilbudet komme ut i alle kommuner, Skien og Porsgrunn står høyt på ønskelisten, Norge må våkne opp og hjelpe i stedet for å undertrykke de stakkars menneskene , de har lidd nok, å familiene blir også rammet av en kjempestor sorg, jeg er i full jobb, men har det svært tungt, en stor sorg som gjør det vanskelig å være glad, får min sønn hjelp, så kan jeg begynne å leve igjen, uten å være bekymret hver eneste dag !

 • Rita Sofie Madsen

  Vær så snill å få dette ut i det store media, jeg er så sliten som mor, av å være vitne til et elendig helsevesen som dømmer og ikke yter hjelp til mitt kjære barn som for 3. gang har tatt overdose med heroin for å få subutex som han har kjøpt på gata for matpengene sine. Er det virkelig så vanskelig å få en lege , eller lar til å skjønne at subutex holder han oppegående, nå skal han inn å sone uten medisin, mitt hjerte blør! STÅ PÅ, OG EN STOR TAKK TIL DERE SOM TAR DISSE PÅ ALVOR!!!

 • Monica

  Er det mulig å sette i gang en innsamlingsaksjon og underskriftkampanje?
  Dette er så flott tiltak ❤

 • Odd Asbjørn Pedersen

  Som tidligere rusavhengig må J bare si at dette er det mest fantastiske jeg noen gang har hørt at noen har gjort for rusavhengige noen gang.
  Dette burde stat og kommune få hjulpet i gang så snart som mulig.
  BRAVO OG ALL RESPEKT TIL DE SOM VIRKELIG PRØVER Å GJØRE EN FORSKJELL! LYKKE TIL!

  Ps. Hør min historie på cg nord media a/s sine sider eller på podcast: Nordpoden. Sammen med andre spennende mennesker sine fortellinger og opplevelser.

 • Håpefull

  Fy søren for ett helvete siste innskrives har vært igjennom, men dessverre er det mye likt hos de aller fleste pasienter med rusproblematikk! Det begynner ofte m preparater fra lege etter operasjon, ulykke, og eller psykiske lidelser. Det er umulig å få den hjelp man trenger, når man er så sinnsykt dårlig som man kan bli om en bråslutter på opiater, skal såvisst ikke skimse av benzoavhengighet heller! Det er vel kun de som har vært der selv som forstår, og de som faktisk ønsker å gi av seg selv å jobbe gratis for at rusmisbrukere skal få nettopp DEN hjelpen de trenger, her er det folk som vil og kan sette seg inn i hvordan dette er, og som har erfaring og kompetanse det umulig kan være mange som har! Dette kan jeg si av egne erfaringer! Tenk å tilby så mye og få avslag på en sånn sum??????? Helt tragisk, kanskje en konto burde vært opprettet slik at privatpersoner kan bidra, nytter tydeligvis ikke å regne med stat, nav, Norge !!!! Helt fullstendig tragisk. Jeg tror mange privatpersoner ville vært med på å samle inn penger til å få til ett slikt tilbud, ikke bare i Oslo, men andre byer også! Det er så mange pårørende som vil hjelpe, men de vet ikke hvordan, det gjør derimot disse menneskene, vi får hjelpe de å hjelpe, slik at de igjen kan hjelpe barna våre, mor, far, søster og bror. De har sikkert kjennskap til fagpersoner andre steder i landet og kunne gått foran som ett eksempel på hvordan det faktisk er mulig å hjelpe! Dette er absolutt veien å gå… Jeg ønsker av hele mitt hjerte at dette prosjektet får se dagens lys, og hei alle dere som sitter m millioner på konto, bidra for ett bedre, mer mennskelig og t o m ett mindre kriminelt miljø, nettopp ved å gi en pengestøtte der det trengs, tenk for en gave dette er, at det finnes høyt utdannede mennesker som ønsker å vie livene sine til å jobbe gratis for at de svakeste i samfunnet skal ha mulighet til å få hjelp, og de gjør det nettopp fordi de med egne øyne har sett hvor utrolig dårlig stelt det er!!
  Lykke til, jeg heier så innmari på dere, og håper dere får spredd tiltaket rundt om i landet, og at selv om den utrolige regjeringen ikke skjønner en dritt, beklager uttrykke, men finner ikke bedre dekkende ord, så får privatpersoner hjelpe, kom dere på god morgen Norge, og NRK, fortell og åpn en konto der folk frivillig kan være med å hjelpe til ett bedre helsevesen for en gruppe som virkelig trenger nettopp dette sårt❤️

 • Magnar Johansen

  Hei, eg synes dette er faktisk bra at noen tar initiativ for de som ha havnet i dette. Eg personlig har ett godt råd til dere som skal begynne i denne klinikken. Eg er distributør av Fullspektret hamp olje, å har noe som er mine kunder, som har vært misbruker av heroin. De har gått på subutex, å metadon men har sluttet på dette å begynt på Fullspektret hampolje å har ei fantastisk god virkning av dette. Det er bare ei opplysning eg vil kom med.

 • Kjetil Iversen

  Trenger dette i Kristiansand og eg melder meg som Ruskonsulent med lang brukererfaring

 • Lisa Marie

  Jeg stiller gjerne opp og jobber på en slik klinikk er ingen helsearbeider,men er en utrolig god samtalepartner og har masse erfaring som pårørende

 • Gry Helen Gustavsen.

  Hei. Jeg var selv en tung rusmissbruker i ca 30 år. Fikk etter lang ventetid, endelig hjelp. Ble frisk på veslelien, og var der i ca 3 år. Dette dere ønsker og starte opp, er virkelig en stor nødvendighet. Jeg er i dag i Lar, og har vert nykter i snart 15 år med suboteks og concherta. Har trappet meg ned, men vil av. Jeg vil gjerne fortelle om min egen sjokk opplevelse av sykehus opphold. Etter at jeg ble nykter fikk jeg hjernehinne betenelse. Da jeg kom på sykehuset tok de meg av medesinene mine, og ga meg i stedenfor metadon. Det skulle vere min smertelindring. Men da de skulle snu tilbake til suboteks, trappet de meg raskt ned til 20 mg, og så neste dag, etter og ha ringt Lar sjefen og spurt hvordan de skulle behandle meg, ga de meg 8 mg suboteks.
  Jeg trodde jeg skulle dø av de verste abstinenser jeg trodde jeg kunne få. Og da ba han de gi meg 8 mg til ! Armer og ben levde sitt eget liv, det var så grusomt vondt. Jeg prøvde og legge meg på armene, men spassmene ble så ille at nesten alle på avdelingen kom løpende og la seg oppå meg. Jeg var livredd, og det var så smertefult. En ung pleier ble kastet inni et skap så hun slo seg, og jeg var så lei meg for at jeg var skyld i det. Til slutt kom en herlig engel av en lege fra intensiven og så sirkuset. Han la meg i narkose, så marerittet stoppet. Ca 2 år senere ble jeg på kveldstur med hunden min kjørt ned av en ruset mann på ghb som uten førerkort, og i vill fart, mistet kontrollen over bilen. Vitner sa jeg fløy 40 – 45 m gjennom luften. Jeg knuste v arm, de fleste ribben foran og bak, og rev nesten helt over pulsåren til hjertet. Den ordnet de gjennom lysken senere. Jeg var rød traume da jeg kom på sykehuset. Men da jeg etter 11 dgr kom til meg selv, våknet jeg til et større helvette. Jeg fikk ikke smertelindring ! De mente suboteksen var mer en nokk. Jeg skrek av sinnsyke smerter til jeg besvimte i 2 dgn. Våknet hylende og ba om og få dø, og besvimte, våknet osv. Helt til en eldre lege kom inn til meg. Da det gikk opp for han hvordan tingene var, ble han helt fullstendig nydelig rasende på mine vegne. Og rett etterpå hadde jeg smertepumpe og sprøyte i armen. Og hurtig virkende og langtids virkende smertelindrende tabbletter. Min frykt for tilbakefall eller abstinenser , fikk meg til og slutte med all smertelindring lenge før jeg behøvde det. Og jeg hadde mndr med forferdelige smerter. Men jeg ville heller tåle de, en det andre. Dette var min historie, og i dag har jeg det bra. Stygge nerveskader i ryggen må jeg leve med. Men jeg klarer det. Det kunne vert så mye verre. Uheldigvis traff den rusa bilisten en annen bil som skulle svinge av vegen også, slik at begge bilene ble slengt i meg. Og pga at vidtnene ikke med sikkerhet kunne si, hvem av de to bilene som endte opp i min kropp, gikk han fri. Han kjører hver dag, ruset uten førerkort her jeg bor. Takk for et godt rettsystem. Han hadde også mistet det rett før min ulykke, pga et lignende forhold. Men fikk det tilbake rett etter ulykken i påvente av rettsaken, 3 år senere. Han kom kjørende til retten ruset som et uvær, i egen bil. Ha ha, både hans advokat og politiet pratet om det i gangen alt første dagen, og i 3 dager løp han ut og inn i salen som han ville, forstyrret nor jeg og andre pratet, og talte flere ganger direkte til dommeren, uten at hun utviste han. Skulle nesten tro hun var tanten hans. Ja ja, rettferdigheten seirer ikke alltid, men jeg lever.
  VH, Gry H Gustavsen.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *