Kari Bu (foto: Dimitri)" />

4 kommentarer

 • Silje Bisgaard

  Jeg må si jeg blir sjokkert over hvordan mennesker blir behandlet. Hva skjedde med menneskeverd? Å se forbi sykdommen disse menneskene må leve med? Å vise omsorg og kjærlighet til de som trenger det mest? Hva skjedde med å gi en hjelpende hånd i en vanvittig tung hverdag? Og ikke minst støtte og medlidenhet til disse menneskene? Er ikke de bare mennesker også?
  Jeg har selv en far som er tung rusmisbruker i Oslo’s gater. Og hans liv inspirerer meg til å jobbe med denne gruppen mennesker. Ikke for å redde de, men for å gjøre en forskjell i deres liv.
  Jeg blir både sint og lei meg av å se hvordan det norske samfunn skal fremstilles. Disse menneskene er like mye verdt som alle oss andre. Men de har en sykdom de må leve med. Ingen ville jaget vekk en kreftsyk mann fra en cafè. Hvorfor i alle dager skal man jage bort et menneske som lider av/har lidd av sykdommen rusmisbruk og/eller psykisk lidelse? Det er en skam å se at de som trenger oss mest blir behandlet uverdig og respektløst! Har de som har hjertet til å jage bort disse menneskene gjort ALT de makter og eier for å redde en kamerat i overdose? For dette er mennesker som, i sitt miljø, gjør ALT for å redde de som står innenfor deres sirkel. De trenger en hjelpende hånd og et godt ord. Ikke bli kastet vekk fordi de “ser” annerledes ut. . Hvis man tør å se disse menneskene i øynene, så ligger det like mye kjærlighet, sorg, smerte, omsorg og respekt som det gjør for oss andre. Det er trist at man blir dømt før man i det hele tatt har hørt historien. Kanskje historien bak mennesket vil få deg til å forstå? Forstå et tungt, beintøft liv.

  Klem fra en sykepleier som virkelig brenner for rus og psykiatri♡

  • signe wiik

   Klem tilbake til deg Silje,- godt at det fins noen som ser menneskene bak ( mis) brukeren. Må også innrømme at det faktisk kom et godt poeng fra politiet , her trengs det tverrpolitiske vedtak. Og samkjøring av hjelpetiltakene.Det er bare tragisk og trist at de skårer på disse tallene, om hvor få som er igjen ved Sentralstasjonen når de bare har flytta til Brugata.
   Tenk hvor enormt med midler vi kunne hatt til virkelig hjelp, om vi hadde brukt Portugals
   modell ; avkriminalisert besittelse og bruk . og brukt ALLE pengene som idag går til inndriving av bøter og til soningsplasser/ politi” arbeid ” som kun går ut på å fylle kvotene , og brukt dem til boliger og arbeidsplasser !!!

  • Simon osen

   Takk til deg for ditt engasjement, Silje. Jeg håper alle som kjenner en som har slitt med rus forstår at dagens politikk er forfeilet. Vi ofrer folk for politiske ideer det ikke er støtte for, eller et regnskap som kan forklare.

   Ønsker deg en fin jul

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *