Bente Bolstad og Dimitri / Tommas (foto/ill.)" />

Én kommentar

 • Trym Skarra

  Spørsmålet er om Brugata skal fortsette som det er, eller om det er realistisk å unngå et åpent rusmiljø? Så kommer det håpløse spørsmål som har blitt politisk vurdet og forsket på siste par generasjoner rusmiddelmisbrukerom – vil det bli en gradvis avkriminalisering av bruk? Hva vil det eventuelt bety for miljøet?

  Jeg legger til spørsmålet om hva som finnes av alternativer ? Ihvertfall de siste 20 årene har rusmiddelmiljøet i Oslo vært preget av hva nettopp artikkelen beskriver som det flerkulturelle ved gamle Gunerius. Men hva er alternativene til et samfunnssystem som ikke fungerer optimalt, profesjoners kamp, i det store og det hele markedet av rusmidler.

  Ideen med et samlet åpent rusmiddel miljø er forsket på som et bedre, samfunnsøkonomisk, alternativ enn flere små rusmiddel miljøer spredt utover hele Oslo by – det er langt flere faktorer enn selve rusen som må kalkuleres med i dette spørsmålet. Selv om de fleste alternativer ikke skulle eksistert ut fra dagens innsats så ble man sikkert enige om at det ene alternativet bidrar til andre behov – det som vekker noen tanker hos enkelte er at etterspørsel og tilbud faktisk er i ubalanse slik at økt etterspørsel på gata skulle ført til flere behandlig og rehabiliteringsplasser i hele Norge, det er ikke kun Oslo borgere som befinner seg i Brugata.

  Siden 2006 har jeg snakket varmt om Ibogain behandling, som kunne hjulpet mange fortvilte narkomane ut av rusen. Ibogain, et molekyl avledet fra barken av iboga er fortsatt betraktet som et narkotisk stoff i enkelte land i verden. Iboga kan være alternativet som kan hjelpe samfunnet med å få avlastning for tunge narkomane, få ned etterspørsel i det tragiske som skjer på gata i Oslo.

  Få igang debatt om Iboga, som alternativ til den lange og smertefulle avgiftning med buprenorfin, metadon eller andre narkotika blandinger.

  Siden 2007 har vi holdt på med Iboga, som har anti-vanedannende egenskaper, og hjulpet mennesker ut av problematisk rusmiddelmisbruk. Det er forsket på, og har siden Howard Lotsof i 1960 oppdaget det terapeutiske potensialtet for sitt eget heroin og kokain misbruk. For Howard Lotsof , som døde i 2010 som en totalt nykter, tok det en og en halv dag for å bli kurert sin rusmiddel avhengighet. Howard Lotsof gjorde en hel vitenskap ut av Iboga for å vise verden fordellene med dette molekylet – det var professor i nevrokirurig, Deborah Mash, ved University of Miami som så langt har gitt full støtte til Howard Lotsof alternativ med Iboga – Jeg så slitne mennesker som igjen fikk et bedre liv ved hjelp av dette molekylet, uten noen tegn på mangler og klar til å endre sine liv.

  Siden 2007 har hjulpet tunge rusmiddelmisbrukere i Øst Afrika og vi sett 98% positiv endring ved bruk av Iboga – samfunnsøkonomisk vil det fjernet hele spørsmålet om Brugata problematikken.

  Alternativene er ikke det ene eller det andre, slutt å stille spørsmål ved emner som langt fra seg vil ble gjennomført i Norge de neste 20 årene. Det er flere alternativer som trenger debatt i Norge bl.a Iboga som virker på rusmiddelmisbrukernes hjerne, det vil øke stoffskiftet og hjelpe ødelagte nervebaner på grunn av langvarig heroinbruk, Iboga regenerere.

  Alternativene er at profesjoner og den farmasøytiske industrien i Norge slutter å se på rusmiddelmisbrukere som inntektskilder, det må mer kritisk skyts til for slike grupper er med på å opprettholde høyt rusmiddelmisbruk i hele Norge. Det er en stor skam at rusforsking ramser opp ubetydlige alternativer som er bygd på feilaktigheter om hva det samfunnsøkonomisk koster å opprettholde rusmiddelmiljøer. I Norge er det mangel på langisiktig forskning som hinder suksess tall på kampen mot avhengighet til opiater.

  Vi tar gjerne en IBOGA debatt.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *