=Oslo februar 2019

I februarutgaven byr vi blant annet på dette:

Morten Ramm vil være sær. Les en veldig seriøs samtale med en veldig morsom mann. Vi møtte en annen enn den vi så for oss – og fryktet. Månedens portrett er kostelig lesning.

Hildegunns sterke dikt. Hildegunn er Erlik-selger nummer 622. Hun har skrevet det sterke diktet «Kanskje er det bedre å bli». Du finner det på magasinets faste poesiplass, helt i starten av månedens utgave.

Møt Migrapolis og den nye underklassen. Knapt noen vet mer om det nye London enn Ben Judah. I bestselgeren «This is London» ser han byen gjennom øynene til dens nye beboere. Det er ikke alltid et vakkert syn, forteller Asle Toje i den store reportasjen fra Englands hovedstad.

Arild elsker å seile. Magasinselger Arild har solgt =Oslo daglig i mange år. På fritida er den store lidenskapen hans å seile.

Kvinneguiden lar sannheten komme fram. Og ikke bare om kvinnesaker. Les hva vi fant på det nokså spesielle nettstedet.

Kunstneren var erotiker. Olaf Lange (1875-1965) hadde en erotisk drømmeverden. Vår kunstskribent Lars Elton har sett nærmere på noen av verkene hans.

Het hun Anne? «’Kebab til folket!’ står det på skiltet foran ham. Han har sittet der siden klokka halv ni. Nå er den nesten tolv, og i koppen ligger det tjuefem kroner. Siden det er så kaldt har eksosen alliert seg med skodda.» Les Kenneth Barekstens mininovelle.

Å skrive cv er ikke gøy når du ikke har noe å skrive. Kan hull i cv-en være et pluss? Erfaringsskolen tar imot elever med bakgrunn fra rus og psykiatri. Etterpå kan de søke jobb som erfaringseksperter i Oslo kommune. Vi var til stede da første kull fikk utdelt vitnemål. 

Slik blir Oslos nye ruspolitikk. Nå vil den politiske ledelsen i Oslo gjøre ting annerledes. Desentralisering, aktivitetstilbud og flere kontroversielle forsøk preger den kommende strategien for rusavhengige. Byråd Tone Tellevik Dahl forteller oss hva de kan vente seg de neste årene.

Luftens baroner letter ved Lyseren. Luft under vingene gjør dem til gutter igjen. Vår frilanser Sidsel Mundal møtte modellflykameratene Finn og Fredrik. De lot henne bli med på guttecamp.

Nå vet vi litt mer om leserne våre. I fjor høst gikk folk fra byrået Orange Day ut i gatene. De stilte mange spørsmål på våre vegne. For eksempel: Hvem er du som leser Erlik? På hvilken måte opplever oslofolk selgerne våre? Hvordan oppfattes innholdet? Hva bør være på forsida? Hva er kjøpevanene dine? Les svarene her.

Øyvind Strømmen ville bli gullgraver. Han er forfatter og journalist, særlig kjent for kartlegginga si av høyreekstreme miljøer og boka «Det mørke nettet».

Wikipedia skriver stygt om Skippergata. Det finner vi oss ikke i. Les svaret vårt i dette nummeret.

Ellers i det innholdsrike bladet: Møt Erlik-kjendisene Jingo og Ingar. Få forklaringen på hvorfor noe står i sju steiner, hva som gjør at folk gir bort nye pianoer gratis og riktig størrelse på grus. Og hvorfor kom ikke BBC-suksessen Doctor Who noensinne på norsk tv?