Siste nummer

=Oslo og = Norge 3/2018: Her er marsutgaven av magasinet!

 

En sprøyte i måneden gjorde Aleksander rusfri

Aleksander Vattøy Dyrhol (30) levde halve livet sitt som rusavhengig. Et prøveprosjekt med legemiddelet Naltrekson var redningen. I dag har han hus, samboer, barn – og han er rusfri.

 

Marion Ravn banker på

Hun er den opprørske gatejenta Èponine i Les Miserables. Marion Ravn solgte 12 millioner album og singler med M2M. Hun har turnert med Meatloaf og levd et spennende liv på den internasjonale artistarenaen. Marion forteller historier fra turnélivet, om popstjernedrømmen og om #metoo-kampanjen. Lørdag 3. mars stiller Marion opp for =Oslo på Brylarm i Kulturkirken Jakob.

 

Nå er =Kaffe blitt TV-serie

Den første av ti episoder gikk på lufta 28. februar. TV 2-serien «Petter Uteligger – En ny sjanse» handler om kaffebaren hvor de fleste medarbeiderne har rusbakgrunn. I mer enn to måneder fulgte TV-teamet de sju hovedpersonene som skulle skape en lekker kaffebar ut av et tomt og ganske slitt lokale i Akersgata.

 

Mening trumfer lykke

Når noen prøver å måle hvor lykkelige vi er, kan de gå glipp av noe vesentlig. Dermed får vi paradokser. Som at lykkelige land kan ha mange selvmord. Cirka 12 per 100 000 innbyggere tar livet sitt i Norge hvert år, skriver Kari Bu.

 

Bitsch misliker ordet «løvetannbarn»

Anne Bitsch vokste opp med en alkoholisert mor i Danmark. Hun er et menneske som har opplevd mer enn de fleste. Nå har hun skrevet bok om livet med mora. Den heter «Går du nå, er du ikke lenger min datter».

 

Finn lykken: Kjed deg mer

Vi er kjappe til å finne distraksjoner fra alt som minner om kjedsomhet. Likevel kan det å kjede seg være nøkkelen til å få flere interesser, blir mer kreativ – og det beste av alt: Du kan oppnå varig lykke.

 

På Oslo S er det mange som ikke skal noe sted

Hver dag er det flere hundre mennesker på Oslo S som ikke skal reise noe sted. Gudrun Brøvig Silde og Marte Lie Albert er ansatt for å finne ut om de har det bra. I løpet av et år har Sporet, drevet av Kirkens Bymisjon, kontakt med nesten to tusen mennesker. Noen få møter de mange ganger, fordi det tar tid å få hjulpet dem videre.

 

#metoo er et kollektivt kvinneraseri

Hva handler dette raseriet om? Spaltist Kristine Henningsen ser nærmere på kampanjen: Hun skriver: «I stedet for å angripe og polarisere skulle jeg ønske vi forsøkte å forstå. Sammen. Kvinner og menn.»

 

Torvund og Tove telefonerer mens toget tøffer

Det var han som skrev «13 måter å røre ved ryggen hennar på». Nå har Helge Torvund (66) fôret Norge med nettpoesi i 20 år. Tove Andersson fikk tak i ham – på toget.

 

Den digitale lommeboka kan hjelpe fattige

Er du lei av å høre at bitcoin kan gjøre deg styrtrik? Det er «vaffeljenta» Emilie Skogvang også. Hun ser helt andre muligheter med digital valuta. Vi snakker med henne om hvordan teknologien kan hjelpe vanskeligstilte, både i Norge og i u-land.

Pluss mye mer lesestoff, kryssord, ordspillvitser og teknologiquiz!