Nå er =Oslos julebok på gata

Juleboka er årets viktigste inntektskilde for =Oslo-selgerne, som får halvparten av utsalgsprisen for hver bok. Gjennom juleboka får rusavhengige og vanskeligstilte sjansen til å møte andre mennesker på like fot.

I år har juleboka et totalopplag på over 60 000. Boka gis ut i samarbeid med gatemagasinet Megafon i Bergen og Sorgenfri i Trondheim.

Alle tekstene i juleboka er nyskrevne, med temaet «Møtet».

I boka forteller 35 ulike mennesker om viktige møter de har hatt i sitt liv. Noen av historiene er morsomme, noen forteller om hendelser som fikk dem til å endre livet sitt – og noen av tekstene i denne juleboka er både tankevekkende og dypt alvorlige.

En av historiene er kalt «Da jeg traff Gefati». Den er skrevet av Petter Stordalen, som møtte utstøtte og sterkt mishandlede jenter i Etiopia.

Andre bidragsytere er skuespiller Ane Dahl Torp, som forteller om sitt spesielle møte med en rusavhengig midt på Karl Johan. Åge Aleksandersen formidler en varm historie fra sin barndom, og om hvordan bare små ting du gjør i voksenlivet kan bety uendelig mye for den du hjelper.